Annons

Urstark BNP-tillväxt i Indien

Den indiska tillväxten lyfte under fjärde kvartalet i fjol till 7,2 procent. Indien går därmed om Kina som den snabbast växande stora ekonomin.

Bild:Ajit Solanki

Efter en period av lite lugnare tillväxt har den indiska ekonomin tagit rejäl fart. En ökning på 7,2 procent var 0,3 procentenheter högre än förväntningarna, enligt Reuters.

Indien återtar därmed positionen som den snabbast växande stora världsekonomin. Kinas BNP växte under fjärde kvartalet i fjol med 6,8 procent.

”Vi tror att ekonomin fortsätter att stärkas”, skriver Capital Economics, med hänvisning till positiva signaler från indiska inköpschefer.

Dessutom stiger lönerna på många håll i landet och offentlig konsumtion lär öka under året, skriver analysfirman i ett marknadsbrev.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?