ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppstuds för Hexpol efter gummiköp

Polymertillverkaren Hexpol är onsdagens stora vinnare på Stockholmsbörsen. Bolaget meddelar ett bolagsköp i USA för nära en halv miljard kronor.

Hexpol köper amerikanska Kirkhill Rubber av grundaren Edward Reker och övriga delägare, meddelade bolaget på onsdagens morgon.

Förvärvet, som framför allt består av en fabrik i Long Beach i Kalifornien, är ett mycket bra komplement till Hexpol Compounding i USA. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Efter nyheten satte aktien fart. Vid 16.30 var Hexpol upp över 4 procent. 

Prislappen uppgår till 49 miljoner dollar och den förvärvade verksamheten omsätter 46 miljoner dollar, motsvarande 443 respektive 416 miljoner kronor.

Kirkhills omsättning kan jämföras med att Hexpol 2017 omsatte drygt 12 miljarder kronor.

"Förvärvspriset uppgår till cirka 49 miljoner dollar på skuldfri bas och har finansierats genom en kombination av befintlig kassa och existerande banklån. Verksamheten kommer att konsolideras från september 2018", skriver Hexpol.

Krikhill Rubber har en ebitda-marginal som är lägre än Hexpol-koncernen. Förvärvet väntas ha en positiv effekt på Hexpols resultat per aktie

Kirkhill är enligt Hexpols pressmeddelande "en branschledare med erfarenhet inom flyg-, fordons- och medicinteknikindustrin samt inom andra krävande industrisegment".

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies