Annons

Uppstickaren vägrar sälja sig till storspelarna

NORRKÖPING.
Sedan Anders Lindqvist och David Lagerdahl tog över familjeföretaget Rör & Sanitetsmontage har bolaget fått rejäl fart. Det i en bransch som domineras av jättar. I år är bolaget årets Gasellvinnare i Östergötlands län. 

David Lagerdahl och Anders Lindqvist driver familjeföretaget Rör & Sanitetsmontage.
David Lagerdahl och Anders Lindqvist driver familjeföretaget Rör & Sanitetsmontage.Foto:Amanda Lindgren

I korridoren hos Rör & Sanitetsmontage har det varit mycket fart och rörelse de senaste åren. Tio medarbetare har blivit till 24. Fast för det mesta är majoriteten av de anställda inte här på kontoret utan ute på fältet.

”Vi bestämde oss tidigt för att satsa och fokusera på tillväxt. Och nu sitter vi här”, säger Anders Lindqvist apropå det faktum att företaget i år är Gasellvinnare i Östergötlands län.

Han är son till grundaren Peter Lindqvist, som i 27 år drev bolaget på egen hand med fokus på servicejobb. När det blev tal om generationsskifte var Anders Lindqvist redo att ta över.

”Jag utbildade mig till VVS-ingenjör och har väl alltid haft i bakhuvudet att jag en dag skulle driva bolaget vidare. När vi under utbildningen fick berätta om oss själva skrev jag att jag först skulle skaffa mig egen erfarenhet, och sedan ta över företaget. Det har varit självvalt från första början”, berättar Anders Lindqvist.

I ägarskiftet fick han med sig David Lagerdahl, som efter sex år som egenföretagare i rörbranschen köpte in sig i bolaget.

”Vi jobbade faktiskt ihop i pappas företag för många år sen. När en fjärrvärmecentral i Norrköping skulle bytas ut till en cirkulationspump som vägde 300 kilo var vi med och släpade upp den på taket”, säger Anders Lindqvist med ett leende.

Sedan duon tog över har Rör & Sanitetsmontage skiftat från ett klassiskt familjebolag till ett mer entreprenörsdrivet företag.

”Vi drivs båda av att bygga bolag. Bland det första vi gjorde var att börja ta större entreprenadarbeten runt om i Östergötland. Det blev en stor injektion för vår tillväxt. Från att ha utgått i princip bara från Norrköping har vi vuxit till att jobba i hela länet”, berättar David Lagerdahl och fortsätter:

”Men utmaningen när man växer som bolag är att man tappar kontakten med medarbetarna, att det familjära går förlorat. Men vår organisation är lika platt som hela envåningslängan på kontoret här. Hit in till oss är alla alltid välkomna med frågor och funderingar. Vi vill ha den dagliga kontakten”, säger David Lagerdahl.

VS-montören Eric Peterson.
VS-montören Eric Peterson.Foto:Amanda Lindgren

I dag utför företaget VS-installationer när det bland annat byggs skolor, lagerlokaler, kontor, butiker, storkök, äldreboenden och lägenheter. På meritlistan finns även flertalet större projekt där man energieffektiviserat fastigheter genom att konvertera fastigheterss värmekälla till bergvärme.

Bakom en tillväxt på 338 procent ligger mycket jobb, poängterar David Lagerdahl, och pekar ut mot korridoren igen.

”Där ute har vi verkligen fått springa. Det är mycket att göra i fastighets- och byggbranschen; folk har pengar och det investeras. Telefonerna har i princip ringt konstant sedan vi tog över. Det är knappt en lugn stund.”

Både David Lagerdahl och Anders Lindqvist säger sig drivas av bolagsbyggandet, att få påverka sin vardag och skapa någonting för framtiden.

”Nyckeln till att vi har kunnat växa så mycket och snabbt har varit att vi delat upp bollarna, och att vi har olika sakkunskaper. Förutom att vi är olika som personer har vi olika kompetenser som kommer verksamheten till gagn. Sedan är det ju ingen nackdel att vi har bra personkemi, och att vi tänker på samma sätt”, påpekar Anders Lindqvist.

Som privatägt bolag med en viss volym sticker Rör & Sanitetsmontage ut i en bransch som domineras av större bolag som inte längre är ägarledda.

”Vi har fått förfrågningar om vi vill sälja bolaget, men vi är ju bara i starten på vår resa. Vi vill se hur långt vi kan ta oss”, säger David Lagerdahl.

Ni är väl ganska stora redan nu?
”Det beror egentligen på vem man frågar. Men resan vi har gjort hittills är i alla fall ett kvitto på att slitet vi lagt ner är värt mödan. Samtidigt sätter vi alltid upp ett nytt mål när vi väl uppnått något. Det handlar inte om något storhetsvansinne, utan om en hunger vi delar, om att vi hela tiden strävar efter att bli bättre.”

Vad är det för mål ni har satt upp nu?
”Det handlar mest om tysta delmål som vi håller för oss själva. Går vi ut med målen kan det begränsa oss.”

Gasellutmärkelsen, konstaterar David Lagerdahl, är en sporre inte bara för dem själva utan för alla i bolaget.

”Att vi är ett Gasellföretag gör att det blir verkligare för de anställda att jobbet vi utför ger resultat. Att vi gör en tillväxtresa tillsammans. Ingen av oss är outtröttliga, ingen av oss är några stålmän, men vi biter ihop och kämpar som ett lag.”

Foto:Amanda Lindgren

Anders Lindqvist påpekar att man alltid har engagerat medarbetarna i sin framfart.

”Vi försöker ständigt utmana dem, och gläds av att se dem växa med olika uppgifter. Man måste våga fördela arbetet och på så sätt kunna fokusera på övergripande saker som tar bolaget framåt. För oss är det ett kvitto att se kolleger utvecklas inom arbetet men framför allt som personer. Det är vårt sätt att arbeta för att lyckas tillsammans.”

Även för egen del går Anders Lindqvist och David Lagerdahl igång på utmaningar. För att utvecklas måste man göra saker som man kanske aldrig gjort förut, menar duon. 

”Det kan handla om nya projekt eller nya rutiner i bolaget som man måste göra för att lära sig. Om vi kan leverera i en entreprenad som innehåller moment som vi inte tidigare har utfört tar vi varje gång ett stort steg framåt. Egentligen handlar det bara om rätt projektering och rätt utförande så får man den slutprodukt som man vill ha. Vi ser bara möjligheter i allt vi tar oss an och vet att vi har den rätta kompetensen för det. Att vi hela tiden tänjer ut våra egna gränser är en nyckel till att vi i dag är Gasellföretag”, avslutar David Lagerdahl.

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera