1515

Uppstickare stal showen när Demokraternas toppar debatterade

För första gången stod Demokraternas tio toppaspiranter i USA öga mot öga i en tv-debatt.

Joe Biden gjorde en habil insats, och ser därmed ut att hålla undan som opinionsfavorit. Utmanaren Andrew Yang stod för en av kvällens snackisar.

Foto:David J. Phillip
Utmanaren Andrew Yang stod för en av kvällens snackisar.
Utmanaren Andrew Yang stod för en av kvällens snackisar.Foto:David J. Phillip
Joe Biden gjorde en habil insats.Foto:David J. Phillip
”Donald Trump är den farligaste president som landet har haft”, sade Bernie Sanders.
”Donald Trump är den farligaste president som landet har haft”, sade Bernie Sanders.Foto:David J. Phillip

Debatten på TSU (Texas Southern University) i Houston pågick i tre timmar, och hann därmed spänna över hela politiska spektrat – från klimatförändringar och vårdsektorn till krigen i Afghanistan och Irak och vidare till utbildning och segregation.

Andrew Yang fick mycket uppmärksamhet för en oväntad plan:

”Min kampanj kommer att ge en "frihetsutdelning" à 1.000 per månad i ett helt år till tio amerikanska familjer.”

Utspelet ses som jippoartat, men med en seriös bakgrund – Yangs kanske viktigaste vallöfte är en garanterad basinkomst för alla invånare.

Annars var en genomgående linje, föga oväntat, utfall mot den nuvarande presidenten.

”Donald Trump är den farligaste president som landet har haft”, sade Bernie Sanders.

”Vi har en vit makt-människa i Vita huset”, flikade Beto O'Rourke in.

Kamala Harris riktade sig direkt till Trump, "som vi alla vet tittar", och anklagade honom för att ha sett till att USA nu står stilla i utvecklingen.

Presidenten var dock samtidigt upptagen med ett kampanjevenemang i Baltimore. Trump fortsatte där med sina karaktäristiska personangrepp mot de demokratiska utmanarna, och kallade Sanders för "galne Bernie" och Elizabeth Warren för "Pocahontas" – en referens till hennes uppgift om att hon kan vara delvis ättling till Amerikas ursprungsbefolkning.

Men Trump har utnämnt Biden till det största hotet, och fokuserade på honom.

”Han har somnat, han har ingen aning om vad han pysslar med”, sade Trump om Biden, och utförde därefter en liten sketch om demokraten och Kinas president Xi Jinping, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

”Var är jag?” härmade Trump Biden.

”Skriv under här”, blev svaret från Xi i Trumps gestalt.

Demokraternas debatt på TSU var alltså lång och sågs därför som lite av ett uthållighetstest för äldre kandidater som Warren, 70 år, Biden, 76, och Sanders, 78.

Dessa tre utgör tät-trion i opinionen, och bedömare väntar sig att "triangeldramat" som ett första steg måste resultera i att Warren och Sanders gör upp om kommandot på vänsterflanken. Kanske plockade Warren flest poäng där i denna debatt, men avgörandet ser ut att dröja – vilket nog alla inblandade är nöjda med, så att intresset hålls uppe.

Att döma av det i och för sig trubbiga mätinstrumentet nya Twitter-följare var det hur som helst Yangs och Warrens budskap som lockade flest under debatten, twittrar Dan Diamond , reporter på nyhetssajten Politico. Yang toppar bland de tio debattdeltagarna med 7.566 nya följare medan sändningen pågick, Warren fick 4.367 – och Biden hamnade sist med bara 997 stycken.

Startfältet inom partiet i fajten om att få utmana Trump i nästa års presidentval är så stort – över 20 personer – att det vid tidigare tv-debatter har delats upp i två grupper.

TSU-debatten är den första där de tio populäraste står på scenen samtidigt. Sållningsreglerna har satts av partiet, som därmed tagit "den gallrande funktion som tidigare spelats av nomineringsval i Iowa och primärval i New Hampshire", skriver Politico , som i en analyserande text reser frågetecken kring hur demokratisk en sådan utveckling är.


Innehåll från ConstructorAnnons

De erbjuder en helhetslösning i en föränderlig värld av logistik

Digitaliseringen och pandemin har lett till förändrade köpvanor och därmed nya och högre krav från konsumenter. För att möta de här kraven och stå sig i en ökad konkurrens måste företag ha en väl fungerade logistiklösning. Här kan Constructor, som en ledande leverantör av förvaring- och lagringslösningar, hjälpa till. 

I dag ska varor vara lättillgängliga, prisvärda och levereras snabbt, krav som realiserats i och med den ökade e-handeln. Oavsett om man har en stor eller liten e-handel, eller en fysisk butik med ett närliggande mindre lager erbjuder Constructor logistiklösningar optimerade efter respektive verksamhet. 

– Vi levererar logistiklösningar efter noggrann behovsanalys. Där varuflöde, flexibilitet, lokalresurser, med mera väges in för att erbjuda den bästa lösningen till varje enskild kund, oavsett bransch eller storlek, säger Alejandro Armas, vd för Constructor Sverige.

Constructor levererar och projektleder till överlämnade av komplett installation. Dessutom erbjuder de årliga besiktningar enligt Arbetsmiljöverkets regler, utförda av deras experter. 

Effektivisera verksamheten och spara pengar 

Genom att investera i rätt logistiklösning kan företag öka sin tillgänglighet. Minska risken för plockfel, minimera sina hanteringstider samtidigt som man maximerar kapaciteten av nuvarande lagerutrymme.  

– Med våra lösningar inom exempelvis lagerhållning och distribution kan man förbättra sin noggrannhet och göra stora tidsbesparingar, men även skapa en säkrare och ergonomisk lagermiljö med färre tunga lyft och mindre risk för skador och olyckor, säger Alejandro Armas och fortsätter: 

– Beroende på företagets investeringsmöjligheter implementerar vi de lämpligaste lösningarna de kan köpa in i nuläget. Långsiktigt kommer de att spara pengar på investeringen och kan vidare effektivisera sin logistikösning tillsammans med oss. 

Satsar på automatisering och hållbarhet 

Constructor tillsammans med övriga bolag i koncernen Gonvarri Material Handling satsar nu ytterligare på automationslösningar.

– En automatisering av hela eller delar av sin internlogistik innebär ofta en större initial investering för våra kunder. Dock ser de att återbetalning kommer direkt i form av minskat resursbehov, bättre ergonomi, minskat ytbehov samt lägre antal fel och reklamationer. Våra automationslösningar kan användas både fristående och som integrerade lösningar till våra kunders lagersystem för att skapa en helt sömlös process. Lösningarna är flexibla och skulle det ske en stor ökad efterfrågan kommer man kunna möta den, säger Alejandro Armas.

Med Constructors semiautomatiserade lösningar och flexibla hissautomater kan deras kunder växa ett automationssteg i taget. Utöver automatisering satsar de även på att komma in i nya branscher som jobbar med hållbara och klimatsmarta lösningar. Constructor har bland annat levererat lösningar till verksamheter som bedriver vertikal odling.

– Eftersom Constructor vill bidra till att minska utsläppen genom klimatsmarta lösningar vill vi hjälpa den här typen av innovativa företag att utvecklas och växa i Sverige, avslutar Alejandro Armas.

Om Constructor 

Constructor är en ledande leverantör av förvaring- och lagringslösningar. De hjälper sina kunder genom hela processen, från planering till installation och teknisk support. Sedan 2018 tillhör Constructor, tillsammans med andra varumärken i Europa, koncernen Gonvarri Industries.

Läs mer på constructor.se

Mer från Constructor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Constructor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?