Annons

Uppsalabolaget Chromogenics resultat sjönk

Chromogenics, som är verksamma inom dynamiska glas, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2017 på -19,9 miljoner kronor (-11,7). Resultatet per aktie var -0:86 kronor.

Nettoomsättningen ökade till 0,8 miljoner kronor (0,3).

Under kvartalet gjordes en avsättning på 2,3 miljoner kronor relaterad till omleveranser till ett par av de första kommersiella projekten inom bolaget.

"Utmaningar har löpande identifierats och åtgärdats. Vi tar med oss värdefulla erfarenheter från 2017 som ger oss underlag för vårt fortsatta förbättringsarbete. Kostnaderna för levererade varor förväntas att normaliseras under 2018", uppger vd Thomas Almesjö i bokslutsrapporten.

Han framhåller att Chromogenics under hösten har stärkt organisationen, främst med säljare, men även med kundprojektledare, samt att bolaget har tagit ett första steg in på den danska marknaden.

"Under året har vi ökat vår marknadsnärvaro och står betydligt bättre rustade inför 2018 för att öka försäljning och leveransvolymer", tillägger han.

Chromogenics aktie handlas på First North.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?