Hoppa till innehållet

Annons

Uppsala-professor: Därför sprids protesterna mot polisvåld över USA

Fallet med den svarte amerikanen George Floyd som dog efter ett brutalt polisingripande i Minneapolis har lett till omfattande protester och upplopp i USA. Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet, svarar på fem frågor om demonstrationerna.

Foto:Dave Killen

Det är inte första gången som en svart man dödas i samband med polisingripanden i USA. Varför har det blivit så omfattande protester just denna gång?

”Det finns en lång tradition av konfrontation, övervåld och spänningar mellan poliser och svarta män. Det går långt tillbaka i den amerikanska historien på olika sätt, det ligger alltid mycket starkt i bakgrunden”, säger Dag Blanck.

I just Minneapolis har man haft ett antal liknande fall de senaste åren som kan ha påverkat, enligt Blanck.

”I något fall har polisen blivit dömd, i andra fall har polisen friats. Det har skapat väldiga spänningar och mycket diskussion, så det finns specifika förhållanden i Twin Cities (Minneapolis–Saint Paul) som kan förklara det här.”

Utöver detta sticker Minnesota och Minneapolis ut på andra sätt, menar Blanck.

”Det har skett en ganska stor demografisk förändring och andelen svarta har ökat betydligt de senaste 10–20 åren. Så de här frågorna, som alltid har varit starkt närvarande i andra stora städer med stora minoritetsgrupper, har kommit upp på agendan på ett annat sätt i Minnesota”, säger han.

”Samtidigt har Minnesota en tradition av att vara en progressiv delstat, inte minst vad gäller civila rättigheter och den traditionen konfronteras nu med någon sorts verklighet.”

Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier ger sin syn på protestvågen i USA.
Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier ger sin syn på protestvågen i USA.

Varför sprider sig demonstrationerna till andra städer?

”Det finns ett mönster av sådana här reaktioner. På 1960-talet talade man om de heta somrarna och många oroas över att det ska bli upplopp igen, som sprids till andra städer och tar fart med solidaritetshandlingar på andra ställen. Inte minst i dag med spridningen i sociala medier”, säger Blanck.

”Bilderna (filmen som visar gripandet av George Floyd) påminde mig direkt om Rodney King i Los Angeles 1991, där man fick se fotografier som visade hur poliserna misshandlade honom. Det blir en väldigt stark medielogik som förstärker det här.”

Misshandeln av Rodney King blev startskottet för de stora kravallerna i Los Angeles 1992, sedan de inblandade poliserna frikändes för misshandeln.

Hur ska man förstå konflikten i grunden?

”Det handlar om relationen mellan den vita majoritetsgruppen och minoritetsgrupper, i det här fallet framför allt mellan svarta och vita. Den relationen, som går tillbaka till slaveriet, plågar fortfarande USA och problemen ligger som en skugga över landet. Det är något som USA hela tiden måste försöka hantera”, säger Blanck.

Hur kan man arbeta mot konflikterna?

”Det är oerhört svårt naturligtvis. På många ställen, bland annat Minneapolis, försöker man systematiskt förändra sammansättningen av poliskåren och anställa personer från minoritetsgrupper. Man försöker nå ut till de områdena, så att även de ska kunna känna sig delaktiga och känna att polisen även står på deras sida. Men det är inte lätt, eftersom spänningarna är så starka”, säger Blanck.

Även den stora vapentillgången påverkar sannolikt, då det leder till spända situationer mellan polis och misstänkta, enligt Blanck.

Hur långt kan demonstrationerna gå?

”Sådana här saker lever sitt eget liv. Till slut kommer det ju att ta slut, myndigheterna kommer att sätta ned foten. Men det säger något om spänningarna i det amerikanska samhället och betydelsen av den här dynamiken mellan svarta och vita i USA”, säger Blanck.

”Det är nog lite svårt för oss som lever i ett land som inte alls är präglat av det på samma sätt att förstå.”

Innehåll från MindlerAnnons

Ledarskapsutveckling är en god investering

Psykisk ohälsa är en del av livet, och därför också en del av arbetslivet. En kostsam del av arbetslivet. Med förebyggande stöd till medarbetare och utbildning i hållbart ledarskap för chefer och ledare kan företaget minska både kostnaderna och lidandet för den enskilda medarbetaren. 

Mindler startade 2018 med syfte att göra psykologisk vård mer jämlik och tillgänglig inom primärvården. Behovet av en företagslösning blev tydligt under pandemin, när flera företag kontaktade Mindler för att få hjälp med psykisk ohälsa hos personalen. Idag hjälper Mindler allt från små verksamheter till stora organisationer att skapa en mer välmående arbetsplats. 

En kombination av individuella och organisatoriska insatser

Med Mindlers företagslösning kan medarbetarna träffa en psykolog via videosamtal och arbeta på egen hand med internetbaserad KBT (IKBT) i appen. Det ingår en årlig kartläggning av hur arbetsplatsen och medarbetarna mår och utifrån den skapas en handlingsplan för att främja den psykiska hälsan i stort. Utifrån organisationens unika behov erbjuder Mindler föreläsningar, workshops, coachning och ledarskapsutveckling.

Ledarskapet är avgörande

De flesta vet hur viktigt ledarskapet är för att vi ska må bra på jobbet. En del ledare har en naturlig förmåga att skapa trygghet och engagemang hos sina medarbetare, men de flesta behöver hjälp att utvecklas i sin ledarroll. 

- En bra ledare skapar psykologisk trygghet i teamet. Det innebär att medarbetarna har tillit till varandra, att det är högt i tak och okej att misslyckas, berättar Gunilla Sandström Örvén, företagspsykolog på Mindler. 

Samtidigt som ledare ska skapa ett tryggt klimat på arbetsplatsen behöver de skapa förutsättningar för att medarbetarna ska kunna prestera. De behöver kunna förmedla vilka resultat som förväntas och vilka kompetenser som måste utvecklas. Gunilla Sandström Örvén menar att två viktiga verktyg är tydlig kommunikation och motivation genom positiv förstärkning. Vidare förklarar hon att ledare behöver kunna anpassa ledarstilen efter medarbetarnas förutsättningar och behov. 

- Som ledare kan du inte sätta upp ett antal regler och följa dem i alla situationer. Verkligheten är alldeles för komplex för det. För att kunna möta dina medarbetare där de är behöver du ha ett situationsanpassat ledarskap, säger Gunilla Sandström Örvén. 

Attityder i fokus

Mindlers ledarskapsutveckling bygger på en väldefinierad och strukturerad metodik där fokus ligger på att kartlägga och analysera attityder. Man använder ett unikt digitalt system med hög tillförlitlighet för att mäta attityder både hos enskilda ledare och grupper av ledare. 

- Det är ofta attityder hos ledarna som utgör det största hindret för framgång. Det fina med det är att attityder kan förändras, säger Gunilla Sandström Örvén.

Om Mindler

Mindler är Sveriges största psykologmottagning online. Läs mer om Mindlers företagslösning här.

 

Mer från Mindler

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mindler och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera