1515

Upplagt för nagelbitare i Katalonien

På torsdagen ska katalanerna välja en ny regering i regionen efter det nyval som utlystes tidigare i år.

Men läget är allt annat än normalt – ledaren till det största separatistpartiet sitter fängslad och ex-presidenten är på flykt.

Bild:TT

Carles Puigdemont hann knappt utropa Katalonien som självständigt innan han fick fly fältet och är sedan två månader bosatt i Belgien.

Premiärminister Mariano Rajoy dömde ut folkomröstningen och utfärdade en arresteringsorder för Carles Puigdemont. När ex-ledaren ämnar komma hem är högst oklart. Julen planeras i alla fall att firas i exil.

”Förhoppningsvis kommer hans familj att ansluta. Han tror att han kan göra mer för självständigheten därifrån än från en fängelsecell”, säger en av Carles Puigdemonts allierade till Financial Times.

Den förre regionsledaren har drivit valkampanjen för sitt omdöpta parti, Junts per Catalunya (tillsammans för Katalonien), från Bryssel med relativ framgång. Partiet har enligt tidningen El Pais närmare 18 procent av rösterna och knappar in på republikanska ERC i självständighetsblocket.

Oriol Junqueras, som var vicepresident i den förra regeringen, leder nu ERC. Men till skillnad från Carles Puigdemont stannade han i Spanien och fängslades som följd. I sex veckor har Oriol Junqueras suttit bakom lås och bom i hopp om att släppas mot borgen för att kunna sväras in i nya parlamentet i händelse av att ERC går vinnande ur striden.

”Jag gick med på att fängslas för att jag vägrar gömma mig, eftersom vi är konsekventa och eftersom katalanernas önskan och vilja är ett giltigt mandat”, sa han i en radiointervju nyligen.

Enligt El Pais senaste undersökning är valet otroligt jämt. Tidningen menar att blocket för självständighet har 54 procents chans att vinna högst antal platser i parlamentet. Men utan stöd från splittrade Cec-Podem ser det svårt ut för något av blocken att bilda egen majoritet.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal? 


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?