1515

Uppköpsrykten kring Westinghouse

Private equity-bolagen Blackstone och Apollo Global Management är ute efter att tillsammans lägga vantarna på Toshibas krisdrabbade kärnkraftsbolag Westinghouse. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Uppgifterna kommer samtidigt som Westinghouse själva uppges planera för en försäljning med hjälp av investmentbanken PJT Partners. En affär skulle kunna värdera Westinghouse till nästan fyra miljarder dollar, motsvarande 33 miljarder kronor, enligt uppgift.

Westinghouse ansökte om konkursskydd i mars efter att kostnaderna skenat iväg vid fyra reaktorprojekt i amerikanska delstaten Alabama. Apollo är redan delägare i Westinghouse genom ett så kallat DIP-lån (debtor-in-possession), på 800 miljoner dollar. Blackstone har tidigare erfarenhet av att äga energitillgångar, inklusive en kärnkraftsportfölj i södra Texas som man sålde för mer än tio år sedan.

Värt att nämna i sammanhanget är att andra budgivare på Westinghouse förmodligen lär dyka upp. Utköpsbolaget Cerberus Capital ska enligt uppgift vara i samtal med kärnkraftsleverantören BWT Technologies om ett potentiellt bud på Westinghouse.

Westinghouse sade genom en talesperson att bolaget har påbörjat processen med att lämna konkursen bakom sig antingen genom en försäljning eller en investering. Bolaget avböjde att kommentera potentiella budgivare eller värderingen på verksamheten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?