Annons

Uppgifter: Volkswagen planerar att knoppa av Lamborghini

Tyska fordonsjätten Volkswagen uppges förbereda en avknoppning av italienska lyxbilsmärket Lamborghini, idag en enhet inom Audi. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Foto:Lamborghini

Målet för Lamborghini är börsen där Volkswagen skulle behålla ett kontrollägande. För att listningen ska gå smidigt håller ledningen på att diskutera hur man ska säkra långsiktiga leveransavtal för Lamborghini, menar källor.

En källa säger att tidslinjen för planerna kring Lamborghini inte är fastställd. Volkswagen ska ännu inte ha fattat något formellt beslut, uppges det.

Förra fredagen ska Lamborghini, ihop med Bugatti och motortillverkaren Ducati, varit ett av samtalsämnena för Volkswagens styrelse. 

Diskussionerna kretsade kring hur man ska få fram eldrivna bilar från Lamborghini och Bugatti genom partnerskap och investerare, säger en av källorna. Volkswagen har avböjt att kommentera.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera