Annons

Uppgifter: Volkswagen planerar att knoppa av Lamborghini

Tyska fordonsjätten Volkswagen uppges förbereda en avknoppning av italienska lyxbilsmärket Lamborghini, idag en enhet inom Audi. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Foto:Lamborghini

Målet för Lamborghini är börsen där Volkswagen skulle behålla ett kontrollägande. För att listningen ska gå smidigt håller ledningen på att diskutera hur man ska säkra långsiktiga leveransavtal för Lamborghini, menar källor.

En källa säger att tidslinjen för planerna kring Lamborghini inte är fastställd. Volkswagen ska ännu inte ha fattat något formellt beslut, uppges det.

Förra fredagen ska Lamborghini, ihop med Bugatti och motortillverkaren Ducati, varit ett av samtalsämnena för Volkswagens styrelse. 

Diskussionerna kretsade kring hur man ska få fram eldrivna bilar från Lamborghini och Bugatti genom partnerskap och investerare, säger en av källorna. Volkswagen har avböjt att kommentera.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?