ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Uppgörelse klar om ny pensionsgräns

  • Foto: TT

Riksdagens pensionsgrupp skissar på höjda pensionsåldrar. Men mildrar höjningen för den som jobbat sedan 18 års ålder, rapporterar Dagens Nyheter.

 

Socialminister Annika Strandhäll har sagt att en uppgörelse om nya pensionsregler före jul är inom räckhåll för riksdagens pensionsgrupp. Allt pekar mot höjd pensionsålder, som införs successivt.

Men för att inte straffa dem med ett riktigt långt arbetsliv bakom sig införs en särskild regel om rätt till pension efter 44 års yrkesarbete, rapporterar DN. Det vill säga möjlighet till pension vid 62 för den som börjat jobba vid 18.

Enligt DN väntas slutuppgörelsen höja gränsen för när den allmänna pensionen ska kunna tas ut, från 61 till 63 års ålder. Samtidigt ska rätten att stanna kvar på jobbet förlängas från 67 till 69 års ålder.

I riksdagens pensionsgrupp sitter samtliga riksdagspartier förutom Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer