ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Uppgörelse klar mellan S, MP, L och C

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha nått en överenskommelse i regeringsfrågan. 

Som Di rapporterade på torsdagen skriver Aftonbladet att C håller möte med riksdagsgruppen för beslut på fredagen.

Di kunde redan strax efter klockan 18.00 på torsdagskvällen avslöja att ett avgörande genombrott skett i förhandlingarna mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet. 

Och enligt Aftonbladet är en uppgörelse mellan S, C, L och MP nu klar, och enligt tidningens källor ska Socialdemokraternas partistyrelse ha kallats till ett möte för att ta ställning i frågan. 

Men både Centerpartiet och Liberalerna måste fortfarande förankra uppgörelsen internt. 

Källor uppger att Centerpartiets riksdagsgrupp kommer att sammankallas på fredagen och att partiets förtroenderåd ska fatta beslut under lördagen. Och det stämmer överens med de uppgifter Di kunde rapportera om på torsdagskvällen.

Enligt Di:s uppgifter har förhandlingarna mellan S, MP, C och L gått framåt sedan sammanbrottet i december och källor beskriver det som att processen rört sig i "positiv riktning".

Enligt Aftonbladet ska S och C har nått en uppgörelse kring bland annat arbetsrätten och hyresregleringen. En källa säger till tidningen att S gått med på större kompromisser än i överläggningarna i december.

MP ska också ha fått igenom ett återinförande av flygskatten samt rätt till familjeåterförening för flyktingar. Enligt Aftonbladets uppgifter ska L ha fått igenom att ett förslag kring förstatligande av skolan ska tas fram.

Uppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna innebär att räntebeläggningen av uppskovsbeloppet på realisationsvinster vid bostadsförsäljningar avskaffas, enligt dokument som DN har tagit del av.

I dokumentet till partikamraterna skriver de fyra partiledarna, enligt DN, att "våra partier har skilda ideologiska utgångspunkter men förenas i demokratins grunder".

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies