ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Uber nära mångmiljardköp

  • Foto: Richard Drew

Taxitjänstbolaget Uber är nära att slutföra förvärvet av den Dubai-baserade konkurrenten Careem. Miljardaffären kan presenteras under den kommande veckan, enligt källor till Bloomberg.

Uber uppges betala totalt 3,1 miljarder dollar, motsvarande nära 29 miljarder kronor, för rivalen. 13 miljarder kommer att betalas kontant och 16 miljarder i konvertibler som kan omvandlas till aktier i Uber. Bolagets presskontakt har valt att inte kommentera Bloombergs uppgifter.

Uber har sedan tidigare den saudiska allmänna investeringsfonden som en av investerarna. 2016 investerade den statliga fonden motsvarande nära 30 miljarder i bolaget.

Careem värderades till 1 miljard dollar i en investeringsrunda under 2016. Bolaget har över 1 miljon chaufförer och är verksamma i 15 länder, enligt hemsidan. 

Uber förbereder just nu sin börsnotering och valet har fallit på New York-börsen. Noteringen kan bli en av de största genom tiderna och det spekuleras i en värdering på uppemot 120 miljarder dollar, motsvarande drygt 1.100 miljarder kronor. Även Uber-konkurrenten Lyft förbereder en notering, Lyft kan värderas till 23,3 miljarder dollar, drygt 215 miljarder kronor.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies