Annons

Uppgifter: Trump överväger nödtillstånd till Astra Zenecas covidvaccin

President Donald Trump överväger att ge nödtillstånd för covidvaccinet från Astra Zeneca innan presidentvalet i november, enligt källor till Financial Times.

Foto:Chris Kleponis

Ett nödtillstånd innebär att vaccinet kan användas utan ett formellt godkännande från myndigheter.

Den svensk-brittiska läkemedelsjätten tillbakavisar dock uppgifterna i ett uttalande. Likaså det amerikanska hälso- och socialdepartementet, vars talesperson Michael Caputo hävdar att administrationen snarare räknar med vaccinet i början av nästa år.

”Vi har alltid jobbat mot det målet. Jag har inte vid något tillfälle fått höra att detta har ändrats”, säger han till Finacial Times.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?