ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Spotify på väg att köpa amerikansk podcastjätte

  • Foto: Richard Drew

Spotifys användare kan snart få ett bredare utbud när musikbjässen vidgar sin repertoar med en stor podcastflora. Enligt rykten är Spotify nämligen på väg att köpa amerikanska Gimlet Media som bland annat poducerar Crimetime.  

Storsatsningar på podcasts och digital radio är musikjätten Spotify:s nästa drag för att kunderna ska spendera ännu mer tid i appen. Enligt källor till Wall Street Journal pågår just nu förhandlingar mellan Spotify och det amerikanska podradionätverket Gimlet Media. 

Gimlet Media grundandes 2014 av producenten till den hyllade intervjupodden "This American Life" Alex Blumberg och Matthew Lieber, producenten bakom podcasts som The Nod och Startup. 

Gimlet Media står bland annat bakom The Cut, livsstilspodden från det amerikanska magasinet med samma namn, och Cimetime, som man redan har ett samarbete med Spotify kring. 

Om affären går i lås innebär det att Spotify tar en skaplig del av kakan av den amerikanska podcastindustrin. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer