Annons

Uppgifter: Schweiziska storbanken kan kapa ”hundratals” jobb

Credit Suisse Group kan skära ned med ”hundratals” jobb får att nå sina lönsamhetsmål, rapporterar Sonntags Zeitung utan att specificera sina källor.

Foto:Steffen Schmidt

Enligt uppgifterna funderar den Zürich-baserade storbankens vd Thomas Gottstein på att skära ned på bankens inhemska nätverk av filialer, efter att bankens online-verksamhet fått en skjuts av coronapandemin.

Dessutom finns planer på att slå ihop investmentbankens division Global Markets med divisionen Investment Banking & Capital Markets, något som enligt Sonntags Zeitung skulle göra det enklare att skära ned på antalet tjänster.

”Vi överväger löpande en bred palett av åtgärder för att identifiera sätt som vi ytterligare kan förbättra vår service på”, uppger banken i ett mejl till Bloomberg.

”Vi är i ständig dialog med våra investerare kring dessa ämnen.”

Credit Suisse-aktien har fallit 25 procent i år, betydligt mer än den inhemska rivalen UBS vars aktie har backat 8,9 procent under 2020.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?