ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Regeringen ger grönt ljus till skärpt amorteringskrav

Källor till Reuters uppger att den svenska regeringen kommer att ge grönt ljus till det skärpta amorteringskravet. Di har tidigare rapporterat att regeringen kommer att säga ja till Finansinspektionens förslag.

Enligt två källor till Reuters kommer regeringen att godkänna FInansinspektionens förslag om ett skärpt amorteringskrav, vilket nyhetsbyrån rapporterar på tisdagseftermiddagen.

"Vi måste göra något åt huspriserna. De kan inte bara fortsätta att stiga", säger en av källorna med insyn i diskussionerna till Reuters.

Den andra källan säger till Reuters att regeringen inte vill undergräva Finansinspektionens mandat.

"Vi kommenterar inga sådana uppgifter", säger Anna Söderström, pressekreterare hos finansmarknadsminister Per Bolund (MP), och uppger att regeringen inte har tagit ett beslut än.

Di har tidigare rapporterat att regeringen kommer att godkänna Finansinspektionens förslag.

Per Bolund uppgav tidigare under tisdagen att regeringen inte var klara med att analysera förslaget.

"Jag kan bara säga att vi jobbar så skyndsamt det bara går", säger han till TT.

I förra veckan uppgav statsminister Stefan Löfven (S) att regeringen skulle ge besked "inom en vecka".

Oppositionen är skeptiska till det skärpta amorteringskravet och bland annat har Moderaterna gett besked om att de säger nej till Finansinspektionens förslag. Även bostadsminister Peter Eriksson (MP) har uttryckt skepsis mot förslaget.

Regeringen behöver inte stöd från oppositionen för att ge grönt ljus till förslaget utan Finansinspektionens förslag kan godkännas på ett regeringssammanträde.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies