Annons

Uppgifter: Oenighet i ECB kring slutdatum för QE-program

ECB-rådet är oenigt om huruvida de ska sätta ett fast slutdatum för QE-programmet vid mötet i oktober, vilket ökar sannolikheten för en ytterligare förlängning.

 

Det uppger flera källor till Reuters.

 

Den starka euron, som dämpar inflationen, är det som skapar oenighet bland ledamöterna. Det har skapat ökade spänningar mellan duvor och hökar inom rådet och ökar sannolikheten för en kompromiss vid oktobermötet om att inte ge något spikat slutdatum för QE-programmet eller att de skjuter upp delar av beslutet till decembermötet.

Källorna betonade att inga beslut fattats och att diskussionen fortsätter.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?