1515

Uppgifter: Kurskraschade lyxbilstillverkaren byter vd

Aston Martins vd Andy Palmer kommer få lämna lyxbilstillverkaren vars aktie sedan börsnoteringen 2018 har rasat över 90 procent, uppger Financial Times med hänvisning till källor med insyn.

Aston Martin är James Bonds favoritbilmärke.
Aston Martin är James Bonds favoritbilmärke.Foto:Angelo Carconi

Andy Palmer kom till Aston Martin från Nissan 2014. Enligt uppgifterna kommer han att ersättas med Mercedes-AMG:s vd Tobias Moers vilket planeras offentliggöras på tisdag, enligt FT. Aston Martin har i ett uttalande uppgett att man ser över sin ledning och kommer göra ett uttalande när det är lämpligt.

Lyxbilstillverkaren har några tuffa år bakom sig, så sent som i januari i år tvingades bolaget vinstvarna på grund av skenande kostnader samtidigt som försäljningssiffrorna föll.

I samband med vinstvarningen uppgav också Aston Martin att man förde diskussioner med potentiella strategiska investerare. Det har tidigare kommit uppgifter om att Volvo Cars-ägaren Geely, med Li Shufu i spetsen, är intresserat av att kliva in i bolaget.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?