Uppgifter: Kinesisk elbilstrio planerar sekundärnotering i Hongkong

De kinesiska elbilsbolagen Li Auto, Nio och Xpeng Motors planerar samtliga en sekundärnotering i Hongkong i år, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Nio EC6.
Nio EC6.

Bolagen siktar på att sälja minst 5 procent av det utökade aktiekapitalet i den kinesiska finansmetropolen, något som kan inbringa 5 miljarder dollar.

Motivet för sekundärnoteringen är att skapa en ny källa för vidare finansiering av verksamheterna men också av geopolitiska skäl. Hårdare toner mellan Washington och Kina har spillt över till en mer skärpt översyn av kinesiska bolag noterade i USA.

Li Auto, Nio och Xpeng är samtliga primärnoterade i USA. Från denna marknad har bolagen kunnat dra in 14,7 miljarder dollar. Trion har avböjt att kommentera Reuters-uppgifterna.

Kina är världens största elbilsmarknad och förväntningarna är att försäljningen av nya elbilar stiger med 40 procent från fjolårets 1,8 miljoner enheter. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?