Annons

Uppgifter: Kina pressar banker att bryta med Nordkorea

Kinas centralbank, PBOC, har meddelat landets banker att de ska sluta tillhandahålla finansiella tjänster till nya nordkoreanska kunder, uppger Reuters källor.

I uppmaningen finns också krav på att bankerna minskar sina utestående lån med befintliga kunder från Nordkorea.

De kinesiska bankerna mottog kraven i en skriftlig form i måndags, enligt uppgiftslämnarna.

I dokumentet ska det ha stått att bankerna ska förklara för sina kunder i Nordkorea att åtgärderna beror på ett fullföljande av deras internationella åtaganden och implementeringen av FN:s sanktioner mot Nordkorea.

FN valde senast i förra veckan att utöka sanktionerna mot Nordkorea på grund av landets upprepade kärnvapentester och missiluppskjutningar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?