1515

Uppgifter: Kina kan öppna upp för utländska elbilstillverkare

Kina förbereder en potentiell uppluckring av gällande regler som stoppar utländska bilföretag från att få öppna helägda elbilsverksamheter i landets ekonomiska frizoner.

Det uppger källor till Bloomberg News.

Enligt uppgift är planen under övervägande och ett slutgiltigt beslut har ännu inte fattats. Om en acceptans blir av så lär den komma första under nästa år, tillade källorna.

Kina har sedan 1990-talet haft som regel att utländska biltillverkare måste etablera samriskföretag med inhemska motsvarigheter för att få verka i landet.

Men en ändring skulle alltså innebära att företag som Tesla kan tillverka bilar i egen regi på vad som idag är världens största marknad för elbilar.

Kinas handelsministerium med ansvar för politiken som rör utländska direktinvesteringar, sade i ett mejlsvar att man aktivt tänker jobba mot att implementera en öppning vad angår utländsk tillverkning inom ny energi.

Kina tillåter sedan 2016 utländska företag att få vara helägare till fabriker som framställer motorcyklar och batterier.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?