1515

Uppgifter: Kanada redo att kompromissa i Nafta-förhandling

Kanada är redo att erbjuda USA begränsad tillgång till den inhemska mejerimarknaden som en eftergift i förhandlingarna om Nafta.

Det uppgav kanadensiska källor med insyn i förhandlingarna enligt Reuters.

Mejerimarknaden är en av tre stötestenar i förhandlingarna, tillsammans med ett system för tvistlösning och skydd för kanadensiska medieföretag. 

Kanadas inflytelserika mejeriföretag motsätter sig däremot förändringar i priskontrollerna och de tullar som skyddar dem från utländsk konkurrens.

USA har redan slutit ett avtal om förändrat Nafta med Mexiko. USA:s president Donald Trump sade i Vita huset att förhandlingarna med Kanada går bra och att Kanada vill komma fram till ett avtal. 

Kanadas utrikesminister Chrystia Freeland återvände till Washington på tisdagen för fortsatta samtal med USA:s handelsrepresentant Robert Lightizer. 

Hon sade efter dessa samtal att samtalen varit intensiva och konstruktiva och att ett avtal fortsatt är möjligt. Hon ville inte säga när hon ska träffa Lightizer härnäst. 

Hon sade också att hon nu vill informera premiärminister Justin Trudeau personligen om hur förhandlingarna går, rapporterar AP.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?