ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Jättebudet på Londonbörsen höjs

  • Foto: Luke MacGregor/Bloomberg

Efter Londonbörsens hårda svar på miljardbudet från Hong Kong Exchanges and Clearing, HKEX, höjs erbjudandet nu i veckan. Det uppger The Times.

I det ursprungliga erbjudandet värderades Londonbörsen till 83,61 pund per aktie, men flera inblandade har sagt till HKEX att de måste höja budet till mellan 90 och 100 pund per aktie för att det ska tas seriöst, uppger tidningen The Times enligt Bloomberg. 

HKEX är också villiga att höja kontantdelen av budet. Erbjudandet på 83,61 pund bestod en kombination av 20,45 pund kontant och 2.495 nyemitterade HKEX-aktier per LSEG-aktie.

”Styrelsen för HKEX fortsätter att tro att en sammanslagning av LSE och HKEX är strategiskt rätt och skulle skapa en världsledande marknadsinfrastrukturgrupp,” uppger Hongkongbörsen i ett uttalande.

Hongkongbörsens lämnade sitt första bud på sin dito i London den 11 september. Bara två dagar senare avvisade Londonbörsen budet, då styrelsen tillsammans med finansiella och juridiska rådgivare beskrev förslaget som ”oönskat, vagt och mycket villkorat”.

Londonbörsen har samtidigt ett liggande bud på dataleverantören Refinitiv, en affär som klargjordes den 1 augusti på motsvarande över 260 miljarder kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer