Annons

Uppgifter: Hasbro vill köpa Mattel

Leksaksbolaget Hasbro har lagt ett bud på rivalen Mattel, enligt källor till Wall Street Journal.

 

Detaljer kring erbjudandet finns inte och det är inte heller säkert om det hela ens utmynnar i en affär. Men vid en fusion innebär det att USA:s två främsta leksaksaktörer skulle gå samman.

Mattel har fram tills nyligen varit den större aktören men drabbats av en försäljningssvacka. Den har lett till förluster, indragen utdelning och tillsättandet av en ny vd. Bolaget är mest känt för att ligga bakom Barbie och har ett marknadsvärde på cirka 5 miljarder dollar.

Hasbro står bakom varumärken som Transformers och My Little Pony. Företagets värde på börsen är på över 11 miljarder dollar. Vid sidan av uppköpsförsöket med Mattel har bolaget även gjort offensiva insatser för att skaffa rättigheter till filmer som Frozen och Star Wars.

En transaktion mellan de två aktörerna kan bli stoppad även om de skulle vilja gå samman. Detta på grund av konkurrenshinder. En affär kan dock underlättas av att Hasbro till skillnad från Mattel saknar tillverkningsanläggningar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?