Annons

Uppgifter: Fem döda vid Skanskas tunnelbanebygge i London i år

Fem byggjobbare har på kort tid dött i sömnen efter att ha varit med och byggt Skanskas pendeltågsstation i centrala London, och där utsatts för damm och låga syrenivåer.

Det uppger en av de anställda till brittiska Metro.

Bond Street i London.
Bond Street i London.Foto:Mostphotos

Skanska bygger för närvarande pendeltågsstationen Bond Street, som ska ingå i den nya järnvägslinjen Crossrail genom London.

Järnvägslinjen har försenats med flera år, och där liksom vid Skanskas motorvägsbygge i Florida har flera av de anställda omkommit. I början av oktober rapporterade brittiska Metro hur fem av arbetarna på bygget har dött i sömnen under det senaste halvåret, något som ska ha lett till att medarbetarna lagt ned arbetet i protest.

”Ledningen är huvudsakligen intresserad av att det inte ska komma ut”, säger en arbetare till Metro och uppger att de anställda fruktar damm och låga syrenivåer på bygget. En dammvarningslampa har på sistone blinkat rött, enligt källan.

En talesperson för Crossrail säger att flera dödsfall visserligen har inträffat men det har berott på sjukdomar och hjärtattacker och kan inte relateras till bygget.

Skanska och det samriskbolag bygget drivs i, CSJV, uppger till Metro att luften mäts kontinuerligt och inga oväntade eller oroande värden har uppmätts.

Skanskas koncernledning i Sverige hänvisar till CSJV-uttalandet när Di frågar om något har hänt i ärendet sedan början av oktober, när Metros artikel publicerades.

Bolaget har inte inkluderat de avlidna i sin dödsfallsstatistik. Enligt den har tre arbetare dött på Skanskabyggen hittills i år, två i Florida (februari och september) och en i Vallentuna (i oktober).


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?