ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Fem döda vid Skanskas tunnelbanebygge i London i år

  • Bond Street i London. Foto: Mostphotos

Fem byggjobbare har på kort tid dött i sömnen efter att ha varit med och byggt Skanskas pendeltågsstation i centrala London, och där utsatts för damm och låga syrenivåer.

Det uppger en av de anställda till brittiska Metro.

Skanska bygger för närvarande pendeltågsstationen Bond Street, som ska ingå i den nya järnvägslinjen Crossrail genom London.

Järnvägslinjen har försenats med flera år, och där liksom vid Skanskas motorvägsbygge i Florida har flera av de anställda omkommit. I början av oktober rapporterade brittiska Metro hur fem av arbetarna på bygget har dött i sömnen under det senaste halvåret, något som ska ha lett till att medarbetarna lagt ned arbetet i protest.

”Ledningen är huvudsakligen intresserad av att det inte ska komma ut”, säger en arbetare till Metro och uppger att de anställda fruktar damm och låga syrenivåer på bygget. En dammvarningslampa har på sistone blinkat rött, enligt källan.

En talesperson för Crossrail säger att flera dödsfall visserligen har inträffat men det har berott på sjukdomar och hjärtattacker och kan inte relateras till bygget.

Skanska och det samriskbolag bygget drivs i, CSJV, uppger till Metro att luften mäts kontinuerligt och inga oväntade eller oroande värden har uppmätts.

Skanskas koncernledning i Sverige hänvisar till CSJV-uttalandet när Di frågar om något har hänt i ärendet sedan början av oktober, när Metros artikel publicerades.

Bolaget har inte inkluderat de avlidna i sin dödsfallsstatistik. Enligt den har tre arbetare dött på Skanskabyggen hittills i år, två i Florida (februari och september) och en i Vallentuna (i oktober).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer