Uppgifter: Exxon planerar bud på BP

Den brittiska oljejätten BP stiger med närmare 4 procent under fredagseftermiddagen efter att påståenden kommit i svang från den brittiska tidnigen Evening Standard om att den amerikanska sektorkollegan Exxon Mobil skulle ha sonderat terräng bland BP:s större aktieägare om ett eventuellt bud.

BP:s ordförande Carl-Henric Svanberg.
BP:s ordförande Carl-Henric Svanberg.Bild:Di

Tidningsuppgifterna pekar på att BP skulle kunna få ge vika för ett bud på mer än 600 pence per aktie, vilket skulle värdera BP till närmare 120 miljarder pund.

Om affären verkligen skulle bli av skulle det bli den största affären någonsin inom oljesektorn, påpekar Evening Standard.

I skrivande stund handlas BP-aktien till runt 470 pence vilket renderar oljebolaget ett marknadsvärde på cirka 92 miljarder pund.

Både BP och Exxon har avböjt att kommentera uppgifterna på fredagseftermiddagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?