Uppgifter: Dell överväger att sockra bud i striden med Carl Icahn

Datortillverkaren Dell ger inte upp försöket att köpa ut trackingaktien DVMT inför bolagets återkomst till börsen. Nu överväger bolaget att sockra budet efter motstånd från aktivistinvesteraren Carl Icahn. Det uppger amerikanska Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Dells försök att göra comeback på New York-börsen genom ett utköp av trackingaktien DVMT har stött på patrull från storägare.

DVMT följer i dag Dells egen andel i serverbolaget VMware och i somras erbjöd datortillverkaren ägarna att byta varje DVMT-aktie mot knappt 1,4 aktier i det som blir det nya börsnoterade Dell eller en kontantbetalning på 109 dollar per aktie.

Men aktivistinvesteraren Carl Icahn, som kontrollerar drygt 8,3 procent av aktierna enligt tidningen Wall Street Journal, är inte med på noterna. Förutom att hota med att rösta emot förslaget stämde han också Dell förra veckan och anklagade bolaget för att undanhålla viktig information. 

Carl Icahn anser att aktierna är värda 144 dollar och han är inte ensam om att vilja se ett högre bud. Shoenfeld Asset Management, som äger en mindre andel av DVMT-aktierna, har tidigare sagt att budet bör höjas med 20 procent och Wall Street Journal har tidigare rapporterat om fler storägare som Elliott Management som är skeptiska till budet.

Nu rapporterar tidningen att Dell överväger att sockra erbjudandet. Exakt hur mycket mer ägarna skulle kunna få framgår inte med en handfull tunga investerare ska ha fått förfrågningar enligt tidningens uppgifter.

Dell väntas fatta beslut under veckan. Ägarna ska ta ställning till budet i en omröstning den 11 december. DVMT-aktien är upp 5,2 procent till knappt 96,9 dollar lite mer än en timme efter börsöppning i New York på onsdagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?