Uppgifter: Brexitomröstning kan skjutas upp igen

Det brittiska parlamentets brexitomröstning kan komma att skjutas upp igen, enligt uppgifter från The Sunday Telegraph som Reuters rapporterar om. Detta trots att det nu är mindre än tre månader kvar innan landet ska lämna EU. 

Foto:Gustavo Garello

Enligt tidningen hoppas premiärminister Theresa May kunna minska det politiska motståndet och få mer tid till förhandling med EU:s ledare. 

På söndagen tillbakavisade May dock uppgifterna i BBC, där hon säger att omröstningen kommer att genomföras som planerat i januari. I intervjun säger hon också att om det brittiska parlamentet röstar nej till brexitavtalet kommer Storbritannien att befinna sig på okänd mark.

Storbritannien kommer att lämna EU den 29 mars oavsett om det finns ett utträdesavtal eller inte.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?