1515
Annons

Uppgifter: Bravida förlorar personal till konkurrent

Installationsbolaget Bravidas i höstas startade västsvenska konkurrent Brion Rör, ägd av Bravidastorkunden Erlandsson, har rekryterat omfattande från Bravida på senare tid.

Det skriver branschnyhetssajten Installationssiffror med hänvisning till branschkällor.

"Nu har man börjat plocka produktionsresurser från Bravida BRAV -5,54% Dagens utveckling i stor skala. Samtidigt har Bravida också tappat en regionchef till Brions ägare, storkunden Erlandsson", skriver Installationssiffror efter att ha nämnt Brions under förra veckan aviserade stambytesorder i Göteborg som potentiellt är värd 40 miljoner kronor.

Brions ansvarige Lennart Karlsson - som tidigare har varit avdelningschef på Bravida i Göteborg - vill inte till vare sig Installationssiffror eller Nyhetsbyrån Direkt bekräfta huruvida Brionpersonalen har rekryterats från Bravida, något en branschkälla till nyhetssajten låter göra gällande.

Installationssiffror uppger även att Bravidas regionchef för Göteborg och Borås, Lennart Karlssons förra chef Anders Bådholm, har sagt upp sig och gått till Brions ägare Erlandsson men inte börjat där än.

Bravidas finans- och kommunikationschef Nils-Johan Andersson bekräftar för Nyhetsbyrån Direkt att konkurrenten har lockat över personal från koncernen; Anders Bådholm slutade exempelvis i höstas enligt honom.

"Det stämmer att Erlandsson rekryterat en del från oss, men vi lyfter upp andra människor och jag ser inga problem; sådant här händer från tid till annan. Det finns ett annat företag som heter Umia (där riskkapitalbolaget Alder, dit Ratos före detta vice vd Henrik Blomé gick i höstas, äger 49 procent) som också har rekryterat från oss under framför allt 2015-16, men som marknadsledare är sådant här något man får leva med: det här är inget som är högt på vår agenda", säger han.

Finns det ingen risk att ni tappar stora och viktiga affärer om så seniora personer som avdelnings- och regionchefer går över till konkurrenter?

"Klart det finns risk att man tappar tempo, men vi upplever att vi har ett bra varumärke vad gäller att kunna rekrytera nya medarbetare och vi har ett bra team på plats. Det här är inget vi sitter och diskuterar som en stor fråga."

Bravidas Göteborg/Borås-region står enligt Nils-Johan Andersson med 400-500 miljoner kronor i årlig omsättning för drygt 2 procent av Bravidakoncernens omsättning, som enligt SME Direkt väntas landa på 17,3 miljarder kronor 2017. Bokslutskommunikén släpps i mitten av februari.

Innehåll från CirChemAnnons

Kommersiella leveranser av återvunna lösningsmedel och utökat miljötillstånd stärker CirChems unika erbjudande till industrin

”CirChem erbjuder industrin att lönsamt återvinna sina använda lösningsmedel hos oss i Vargön och minska sina koldioxidutsläpp”, säger CirChems VD Christina Hillforth. CirChems anläggning i Vargön invigdes 2019
”CirChem erbjuder industrin att lönsamt återvinna sina använda lösningsmedel hos oss i Vargön och minska sina koldioxidutsläpp”, säger CirChems VD Christina Hillforth. CirChems anläggning i Vargön invigdes 2019Foto:Catharina Fyrberg

Idag är det vedertaget inom industrin att skicka använda lösningsmedel till förbränning. Det skapar i sin tur stora mängder koldioxidutsläpp. Med ökande miljöavgifter och en önskan att minska beroendet av internationella försörjningskedjor har intresset ökat väsentligt för återvinning av lösningsmedel. 

Mer lönsamt än förbränning 

CirChem är ledande i Norden inom industriell återvinning av flera olika slags lösningsmedel. Det nyligen erhållna miljötillståndet för utökad kapacitet i anläggningen i Vargön utanför Vänersborg innebär att CirChem kan erbjuda allt fler företag att återvinna sina lösningsmedel på ett klimatsmart och lönsamt sätt.  Med CirChems teknik och cirkulära erbjudande kan det på många sätt löna sig att minska sina koldioxidutsläpp betydligt. 

– Vi har ett konkret erbjudande till industriföretag, säger CirChems VD Christina Hillforth. Vi erbjuder både att ta hand om de lösningsmedelsavfall som idag går till förbränning och att leverera rena återvunna lösningsmedel. Kunderna erbjuds välja att ta tillbaka det återvunna eller låta CirChem sälja det vidare till annan aktör i behov av lösningsmedel. Helt enkelt en cirkulär lösning som gynnar många. 

Anläggningen i Vargön har idag kapacitet att rena 2 500 ton använt lösningsmedel per år och det nya tillståndet gör det möjligt att öka kapaciteten till 20 000 ton per år. Fullt utbyggd kommer anläggningen i Vargön att kunna bidra till minskade koldioxidutsläpp motsvarande upp till en tredjedel av utsläppen från det svenska inrikesflyget.

Bränn inte använda lösningsmedel – återvinn istället!

– Det finns ingen anledning att lösningsmedel ska förbrännas och orsaka utsläpp när de kan återvinnas, fortsätter Christina Hillforth. Allt tyder på att kostnaderna för utsläpp och förbränning kommer att öka kraftigt framöver så det finns starka incitament att öka återvinningen av lösningsmedel. På så sätt kan företag minska både sina kostnader och sin negativa klimatpåverkan.

CirChem har idag en unik position i Norden och är en av de ledande aktörerna i norra Europa. Siktet är nu inställt på att expandera för att kunna ta hand om större volymer och att etablera flera anläggningar i flera geografier. Vill du veta mer, kontakta oss på https://circhem.com/kontakt/.

Om CirChem

CirChem är det enda företaget i Norden som i industriell skala erbjuder cirkulär återvinning av flera olika slags lösningsmedel. Med cirkulär kemi gör CirChem både industrin och klimatet till vinnare. CirChem är noterat på Nasdaq First North Growth Market. 

Läs mer på circhem.com 

 

Mer från CirChem

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med CirChem och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera