ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Biljätte får böta 9 miljarder för dieselfusk

  • Dieter Zetsche, avgående vd för Daimler. Foto: Carl-Johan Lejland, Krisztian Bocsi/Bloomberg

Mercedes-Benz ägare Daimlers kommer att bötfällas av åklagare i Stuttgart på minst 800 miljoner euro, motsvarande 8,6 miljarder svenska kronor, för sin roll i den tyska utsläppsskandalen. Detta uppger tidningen Der Spiegel.

Fusket med avgasmätning avslöjades först i Volkswagenbilar i september 2015. Sedan drogs både Mercedes-Benz och Volkswagens dotterbolag Audi in i skandalen. 

För Volkswagen har det blivit riktigt dyrt. Bolaget har tvingats betala böter på 1 miljard euro, motsvarande 10,5 miljarder kronor, i Tyskland för kärnmärket och ytterligare 800 miljoner euro, knappt 8,5 miljarder kronor, för fusket i dotterbolaget Audi.

Nu ser det ut som att Daimler åker på ett lika stort bötesbelopp som Volkswagen i Tyskland.

Enligt Reuters överväger åklagarna i Stuttgart att låta Daimler betala upp till 5.000 euro i böter per fordon.

Den tyska transportmyndigheten KBA har beordrat Daimler att återkalla omkring 700.000 bilar i Europa, varav 280.000 bara i Tyskland, sedan fusket avslöjades. 

Daimler har valt att inte kommentera medan undersökningen pågår.

Läs även: Förra Audichefen åtalas efter dieselskandalen 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer