Annons

Uppgifter: Apple pressar bank att godkänna kreditsvaga – ”Jag chockades”

Investmentbanken Goldman Sachs pressas att godkänna högriskkunder till techjättens nya kreditkort. Enligt uppgifter till CNBC vill Apple att investmentbanken godkänner så många som möjligt av techbolagets 100 miljoner kunder i USA.

Jennifer Bailey presenterar Apples nya kreditkort som lanseras i USA under augusti.
Jennifer Bailey presenterar Apples nya kreditkort som lanseras i USA under augusti.Foto:Tony Avelar/AP

”Jag var chockad att jag fick kreditkortet”, säger en kund med en låg kreditvärdering till CNBC. ”För två, tre år sedan råkade jag ut för flera utmätningar när jag hade riktigt svåra problem. När jag hörde att det var Goldman Sachs (som godkänner vilka som får Apples kort, reds. anm.) utgick jag från att de riktade in sig på de med höga inkomster.”

Kunden, Ed Oswald, har en kreditvärdering på 620 enligt Ficoskalan. Allt under 660 anses vara en högriskkund, uppger CNBC.

Att godkänna många kreditsvaga kunder kan vara ett högriskprojekt för en investmentbank som är mer känd för att jobba med rika och mäktiga kunder.

Av bankens lån på sammanlagt 4,75 miljarder dollar är ungefär 13 procent utlånade till kunder med en kreditvärdighet under 660. Men Applekortet blir bankens första kreditkort, uppger Marketwatch.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?