Uppgifter: 15.000 jobb bort från Tesco

Brittiska livsmedelsbolaget Tesco tvingas till nedskärningar.

15.000 jobb ska bort tillsammans med fisk-, kött- och delikatessdiskarna.

Det skriver Daily Mail. 

Foto:Alastair Grant

Storbritanniens största livsmedelskedja Tesco tvingas dra ner på kostnaderna. Personalstyrkan ska bantas rejält och butikernas verksamheter ska slimmas genom att till exempel bagerierna plockas bort. Även fisk-, kött- och delikatessdiskarna ska försvinna i dess nuvarande form, skriver Daily Mail. Enligt tidningen kommer Tesco dock att behålla en diskar i de största butikerna, men bara delar av veckan.

Nedskärningarna kommer att påverka majoriteten av Tescos 732 större butiker.

”Vi tittar alltid på nya sätt att sköta affärerna på för att få de så effektiva som möjligt. Men när vi gör förändringar är det personalen som får reda på det först”, säger en av Tescos talespersoner säger till Dailymail.

Tidningen skriver också att vd:n Dave Lewis har som mål att göra kostnadsbesparingar med 1,5 miljarder pund, motsvarande 18 miljarder kronor, fram till 2020.

Tesco skriver på sin hemsida att man vid årsskiftet hade 440.000 anställda, det är 20.000 färre än under årsskiftet året innan. 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?