Annons

Uppgift: Man gripen efter bomblarm i tunnelbanan

En man har gripits med anledning av bomblarmet i tunnelbanan i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

Mannen greps vid 21.20-tiden av insatsstyrkan, enligt tidningen.

Tunnelbanans blå linje förbi Västra skogen i Solna stoppades vid halv niotiden på söndagskvällen efter ett beslut av polisen, enligt SL.

”En passagerare, gissar jag, har konfronterat eller berättat för en tågvärd eller förare att det ska finnas en man med en bomb på tåget. Det har skett någon typ av spontanevakuering av tåget”, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till TT.

Polisen har dock inte hittat någonting som liknar en bomb i samband med insatsen, enligt Eriksson.

I nuläget så ser jag ingen fara för allmänheten. Vi är där på plats för att lösa situationen så gott vi kan, jobba med utrymningen, kontrollera personer, söka efter en gärningsman och söka efter föremålet, men vi har inte påträffat varken det ena eller det andra, säger han.

Polisen kan inte bekräfta för TT att en man har gripits.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?