ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåtrekyl väntas på Wall Street

Terminerna för de ledande börserna på Wall Street indikerade en öppning uppåt på torsdagen. Dagen före noterades breda nedgångar i spåren av en ny upptrappning i handelskonflikten mellan USA och Kina. 

Vid 14.35-tiden var terminen för Dow Jones industriindex upp 0,8 procent. Det bredare S&P500 steg 0,6 procent, precis som teknikorienterade Nasdaq.

På bolagsfronten har budstriden i jakten på brittiska Sky tagit ytterligare en vändning. Comcast lade efter onsdagens stängning ett bud som ligger på 14:75 pund per aktie, vilket kan jämföras med det ursprungliga budet i april om 12:50 pund. 21st Century Fox senaste bud, som lades tidigare på onsdagen är på 14 pund per aktie. I förhandeln noterades både Comcast och Fox något högre. 

Halvledarbolaget Broadcom har nått ett avtal om att köpa mjukvarubolaget CA Technologies för 18,9 miljarder dollar. I förhandeln sjönk Broadcom-aktien 11 procent medan CA Technologies rusade drygt 18 procent.

Efter rallyt i Netflix hittills under året har UBS sänkt rekommendationen från köp till neutral. Enligt banken har de positiva bitarna prisats in i aktien, som var ned knappt 1,0 procent i förhandeln. Sedan årsskiftet har streamingjätten dock avancerat 118 procent. 

Pizzabolaget Papa Johns var upp 5,5 procent. Bolagets grundare John Schnatter har avgått som styrelseordförande i spåren av att rasistiska uttalanden uppdagats. 

På makrofronten visade statistik att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 18.000, till 214.000 personer, under vecka 27, jämfört med föregående vecka. Analytiker hade räknat med 225.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd, enligt Reuters snittprognos. 

Vidare steg konsumentpriserna 0,1 procent i juni, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 2,9 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies