Uppåt på Wall Street trots dålig jobbrapport

USA-börserna steg i den inledande handeln på fredagen efter att ha skakat av sig en jobbrapport som kom in svagare än väntat.

Vid 16.25-tiden hade Dow Jones industriindex stigit 0,2 procent till 25.127. S&P 500 steg 0,3 procent till 2.730 och Nasdaqs kompositindex klättrade 0,5 procent till 7.110.

Jobbrapporten visade att antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 148.000 personer i december. Förväntningarna pekade på att sysselsättningen skulle ha ökat med 190.000 personer.

Arbetslösheten var oförändrad på 4,1 procent för tredje månaden i rad, vilket var i linje med förväntningarna.

Mark Luschini, chefsstrateg vid Janney Montgomery Scott, sade till Marketwatch att det var ett "marknadsvänligt" utfall då det var bra men inte överhettat vilket bör tolkas som Fed-vänligt.

"Även om det kom in under förväntningarna var det inte svagt nog för investerare att känna att de måste sälja. Enskilda månader kan vara slagiga, men snittet under senaste månaderna visar att arbetsmarknaden är fortsatt stark", skrev han.

Sett till sektorerna i S&P var det endast energi, finans och telekom som sjönk för dagen ned mellan 0,1 och 0,6 procent. Starkast var IT, upp 0,8 procent.

Bland enskilda aktier stod bryggeriet Constellation Brands ut och var största förloraren i S&P 500 ned 4 procent. Nedgången kommer efter omsättning som kom in klart under analytikernas förväntningar under det brutna räkenskapsårets tredje kvartal.

Aktier i Cisco ökade omkring 1,3 procent efter att Bank of America Merrill Lynch höjt rekommendationen till köp.

Även Fiat Chrysler steg, upp 3,5 procent, efter att JP Morgan höjt rekommendationen till övervikt från neutral.

Räntan på en amerikansk tioårig statsobligation har är i princip oförändrad vid 2,46 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Mercedes-BenzAnnons

Nu kan du även köpa din bil online

Att handla varor online har blivit en naturlig del av vår vardag, inte minst nu under pandemin. 

Men kan man köpa sin bil på nätet? 

Javisst! Så här enkelt är det.

Här kan du välja ut din drömbil!  

Det finns många fördelar för den som väljer att köpa sin nya bil online. Du kan till exempel själv välja tid och plats för ditt köp utan att behöva tänka på några öppettider, du kan i lugn och ro utrusta din egen drömbil och du kan göra det tillsammans med vem eller vilka du vill. 

Provkörning innan köp

För många är det viktigt att få provköra en modell innan köp. Det bokas enkelt hos någon av Mercedes-Benz agenter fysiskt eller online och efteråt kan man gå hem och smälta sina intryck innan man slutför sin konfiguration och klickar sig vidare på nätet. 

Bilen som beställts online lämnas sen ut hos din valda agent och du får en personlig genomgång av den innan det är dags att köra iväg med din nya Mercedes-Benz.

Så funkar det att beställa en Mercedes-Benz online

1. Välj din drömbil

Bläddra i Online Store och hitta den bil som passar dig bäst – välj mellan tusentals bilar som finns redo för leverans.

2. Tillval och finansiering

Lägg till vinterhjul och få dem inkluderade i din månadskostnad. För ytterligare tillval kontaktar du kundservice så hjälper de till. Hitta därefter det finansieringsalternativ som passar dig bäst, du väljer själv om du vill låna eller leasa i 12, 24 eller 36 månader och du kan även välja att betala kontant. 

Via tjänsten Produktkompassen hittar du en finansiering som passar dina behov och via Onlinekalkylatorn kan du beräkna din månadskostnad om du föredrar att låna pengar.

3. Kunduppgifter och leveransställe

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta med din beställning online. Fyll i personlig information och välj den Mercedes-Benz agent där du vill hämta ut din bil. (Gästlogin finns också tillgängligt)

4. Identifiering och kreditansökan

Identifiera dig med BankID och ansök om kredit direkt. Vid ett godkänt kreditbeslut skickas avtalshandlingarna till dig för elektronisk signering.

5. Signatur och upphämtning

Avtalshandlingar skickas till din angivna e-post och måste signeras inom 48 timmar för att beställningen ska vara giltig. Därefter får du en orderbekräftelse och din valda Mercedes-Benz agent kommer sedan kontakta dig för att boka tid och datum för upphämtning av din nya Mercedes. 

6. Kör hem i din nya Mercedes-Benz

Din Mercedes-Benz agent hjälper dig att lära känna din nya bil. Därefter återstår det bara för dig att sätta dig bakom ratten och uppleva din nya Mercedes.

Boka en provkörning här  

Mer från Mercedes-Benz

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercedes-Benz och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?