Uppåt på USA-börserna – PG&E rasar

De ledande börserna i New York stärktes på bred front efter ett par timmars handel på måndagen och utökade därmed fredagens kraftiga uppgångar, som skedde i spåren av den starka jobbrapporten, förhoppningar kring handelskonflikten med Kina och signaler om en lyhörd Fed.

Foto:Richard Drew

Vid 17.50-tiden var Dow Jones industriindex upp 1,0 procent till 23.583. Även det bredare S&P 500 steg 1,0 procent till 2.557, medan Nasdaq Composite ökade 1,4 procent till 6.833.

Sektorvis stärktes detaljhandel 2,9 procent. Kraftbolag backade 0,7 procent.

Statistik på eftermiddagen visade att ISM:s inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 57,6 i december jämfört med 60,7 i november, enligt Bloomberg News. Väntat enligt Reuters prognosenkät var ett index på 59,0.

Kina har goda förhoppningar om att kunna arbeta tillsammans med USA för att lösa handelsspänningarna, uppgav det kinesiska handelsdepartementet på måndagen, efter att de två länderna återupptagit samtalen, rapporterar Reuters.

På bolagsfronten köper Eli Lilly biofarmaföretaget Loxo Oncology för motsvarande en totalsumma på cirka 8 miljarder dollar. Eli Lilly stärktes 0,9 procent medan förvärvsobjektet rusade knappt 66 procent.

Kraftbolaget PG&E rasade nära 22 procent efter medieuppgifter om att kraftbolaget överväger att ansöka om konkursskydd i och med att det kan riskera stora skulder i spåren av storbränderna 2017 och 2018 i Kalifornien.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 1 punkt till 2,68 procent. 

Graf: S&P 500 måndagen den 7 januari

Källa: Infront


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?