Annons

Uppåt på börserna i Mellanöstern efter oljeprislyft

Mellanösternbörserna stiger på bred front under söndagen efter fredagens oljeprislyft.

Foto:Jasper Juinen

Dubai har annonserat nya stimulanser i spåren av coronapandemin, rapporterar Bloomberg. Emiratets kronprins Hamdan Bin Mohammed presenterade det nya paketet, värt nära 3,8 miljarder kronor, på mikrobloggen Twitter. Stimulanspaketet riktas mot att stärka likviditeten i företagen och att minska kostnaderna. S&P 500 räknar med att stadens BNP faller med hela 11 procent under året på grund av coronaviruset och det fallande oljepriset.

DFM General-indexet i Dubai stiger 0,3 procent samtidigt som Abu Dhabi-börsens ADX General lyfter 0,4 procent.. Bland förlorarna noteras fastighetsjätten Emaar Properties och dotterbolaget Emaar Malls efter att S&P sänkt kreditbetygen till BB+, så kallad skräpstatus, och varnat för att ytterligare sänkningar kan komma. Emaar Properties backar 0,7 procent och Emaar Malls backar 2 procent.

I Saudiarabien noteras Tadawul All Share-indexet upp 0,4 procent. Oljegiganten Saudi Aramco stiger 0,8 procent.

All Share-indexet i Bahrain är upp 2,1 procent, bland vinnarna noteras flera banker.

I Israel avancerar Tel Aviv-börsens TA 35-index 0,8 procent, Kuwaitbörsens All Share-index är upp 0,5 procent och i Qatar är QE General upp 0,3 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?