Annons

Uppåt på asiatiska börser

Asiatiska börser har inte så mycket konkreta nyheter att gå på i dessa juletider, men har med allmän optimism tickat uppåt. 

Foto:Eugene Hoshiko

Nikkei- och Topix-index i Tokyo stängde båda på plus 0,6.

Börsen i Seoul handlades även i positivt sentiment och steg cirka 0,4 procent.

I spåren av att Peking lagt upp planer för att stärka sin ekonomi, inkluderande bland annat investeringar i infrastruktur och lättnader kring bosättningsförhållanden, steg Shanghaibörsen 0,8 procent samtidigt som det tekniktunga Shenzhen-indexet steg 0,7 procent. 

Inför årssammanfattningarna om en vecka ligger asiatiska börserna på stora plus för 2019, men till skillnad från New York befinner de sig inte på all time high.

I Australien och Hongkong höll börserna stängt.

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?