ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt i USA – budstrid mellan Fox och Comcast

De ledande USA-börserna inledde i positivt territorium under torsdagens tidiga handel efter onsdagens breda nedgångar i spåren av en ny upptrappning i handelskonflikten mellan USA och Kina. 

I Bryssel möttes Nato-länderna i spända diskussioner sedan Donald Trump kritiserat andra länder för att inte leva upp till sina löften när det gäller försvarsutgifterna och i stället låta USA bära en alltför stor börda. Efter mötet deklarerade den amerikanske presidenten seger.

Vid 16.15-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,6 procent till nivån 24.860, medan det bredare S&P500 steg 0,5 procent till 2.790. Det teknikorienterade Nasdaq ökade 0,8 procent till 7.707.

Sektorsvis var det IT som gick bäst med en uppgång på 1,0 procent, medan kraft var enda sektor som backade, ned 0,1 procent.

På bolagsfronten dök Broadcom omkring 18 procent. Efter onsdagens stängning blev det klart att halvledarbolaget har nått ett avtal om att köpa mjukvarubolaget CA Technologies för 18,9 miljarder dollar. CA Technologies rusade drygt 18 procent i torsdagens handel. 

Budstriden i jakten på brittiska Sky tagit ytterligare en vändning. Brittiska myndigheter har gett 21st Century Fox godkänt att köpa Sky. Dock har Comcast lagt ett bud som ligger på 14:75 pund per aktie, vilket är högre än 21st Century Fox senaste bud på 14 pund per aktie som lades tidigare på onsdagen. Aktierna för Comcast och Fox rörde sig marginellt uppåt.

UBS har sänkt sin rekommendation för Netflix från köp till neutral. Aktien i streamingjätten har mer än dubblats sedan årsskiftet och enligt banken har de positiva bitarna prisats in i aktien. Under torsdagen var Netflix ned omkring 1 procent.     

Goldman Sachs har höjt riktkursen för mikrobloggen Twitter från 40 till 55 dollar och upprepar sin köprekommendation. Aktien steg omkring 3 procent till drygt 45 dollar. 

På makrofronten visade statistik att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 18.000, till 214.000 personer, under vecka 27, jämfört med föregående vecka. Analytiker hade räknat med 225.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd, enligt Reuters snittprognos.

Vidare steg konsumentpriserna 0,1 procent i juni, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 2,9 procent.  

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var oförändrad på 2,85 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies