Annons

Uppåt för EMU:s tillväxt

Euroområdets BNP steg 0,5 procent under fjärde kvartalet, jämfört med kvartalet före. Jämfört med motsvarande kvartal 2015 steg BNP 1,8 procent.

Det visar Eurostats snabberäknade indikator.

Enligt Bloomberg News enkät hade analytiker väntat en uppgång med 0,5 procent under  kvartalet, och en uppgång med 1,7 procent jämfört med motsvarande kvartal året före.

I hela EU steg BNP 0,6 procent under tredje kvartalet jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal 2015 steg BNP med 1,9 procent.

Under tredje kvartalet steg BNP med 0,4 procent i euroområdet jämfört med föregående kvartal och steg med 1,8 procent jämfört med motsvarande kvartal 2015.

Eurostats snabbestimat över BNP-utvecklingen beräknas utifrån BNP-data från medlemsländer där sådana är tillgängliga, vilket täcker 94 procent av euroområdets BNP och 91 procent av hela EU:s BNP.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?