Annons

Uppåt för butiksförsäljningen i USA förra veckan

Försäljningen i affärskedjorna i USA steg med 2,3 procent vecka 43, som avslutades den 29 oktober, jämfört med motsvarande vecka föregående år. Jämfört med veckan före sjönk försäljningen 0,3 procent.

Det visar The Retail Economist LLC (TRE) och Goldman Sachs veckoindex.

Michael Niemira, chefekonom för The Retail Economist, noterade att det var fortsatt varmt väder i större delen av landet vilket dämpade försäljningen i synnerhet för klädhandeln och för varuhusen.

Han konstaterar samtidigt att presidentvalskampanjen verkar dämpa hushållens köplust. Enligt en undersökning som TRE låtit genomföra uppger var sjätte konsument att den politiska miljön har fått dem att dra ned på konsumtionen.

"När presidentvalskampanjen nu går mot sitt slut kan konsumenterna förhoppningsvis rikta fokus mot helgsäsongen 2016", skriver Michael Niemira.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?