Upp till bevis för H&M – Börsmorgon nagelfar klädjätten

På torsdagen svänger den svenska finansmarknadens fokus från Brexit till börsjättarna Hennes & Mauritz, Investor och Swedbank.
Di TV rapporterar och analyserar i en extra lång sändning under torsdagen.

När Hennes & Mauritz släpper sin rapport för första kvartalet i morgon bitti är många prövade aktieplacerare på helspänn. Frågan många ställer sig: ska klädjätten leverera siffror som räcker för att vända den trista utvecklingen på börsen?

Di TV och morgonprogrammet Börsmorgon rapporterar i en förlängd sändning om utvecklingen för Hennes & Mauritz och reaktionerna på börsen efter rapporten. Med i sändningen är bland annat Richard Bråse, aktieanalytiker på Dagens industri.

”I första kvartalet ska 10 procent av Hennes & Mauritz vinst ska bärgas, men det blir en första indikation på om 2017 blir det förlovade år som ledningen antytt eller om klädjättens trista trender med fallande lönsamhet kommer fortsätta. Enligt SME Direkt tror analytikerna på en tillväxt på 11 procent i mars. Det är en utmanande siffra”, säger Richard Bråse inför rapporten.

På torsdagen bevakar Di TV även från Investors kapitalmarknadsdag. En stor fråga för de analytiker som följer Investor är utvecklingen i Ericsson. På plats i Di TV:s sändning är Dagens industris analytiker Ulf Petersson och på kapitalmarknadsdagen är Dagens industris reporter och börsexpert Anders Hägerstrand på plats.

”Jag förväntar mig en diskussion om Ericsson. Om Investor i detta läge är berett att ta på sig en verklig ägarroll med kapital och bara luta sig mot röststarka A-aktier. Ericsson är i dag Investors näst minst viktiga kärninnehav räknat i pengar. Bör inte bolagets tydligare visa sitt stöd för Ericsson. Leif Johansson är ordförande i både Astra Zeneca och Ericsson. Är det en bra lösning med tanke på bolagens utveckling”, säger Ulf Petersson inför Investors stämma.

Samtidigt möts Swedbanks aktieägare på Folkets Hus i Stockholm för bolagsstämma klockan 11.00. En fråga är hur banken ställer sig till bolånehaussen, både på privatmarknaden och bland kommersiella projektbolag. Har de börjat minska exponeringen?


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?