1515
Annons

Uniflex förbättrar resultat och höjer utdelning.

Bemanningsbolaget Uniflex redovisar ett resultat efter skatt på 9,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (4,9). 

Nettoomsättningen uppgick till 315 miljoner kronor (305).

Rörelseresultatet blev 12,8 miljoner kronor (8), vilket gav en rörelsemarginal på 4,1 procent (2,6).

Samtliga ovanstående siffror är justerade för avvecklad verksamhet.

Resultatet per aktie uppgick till 0,47 kronor (0,10).

En utdelning om 1,65 kronor per aktie föreslås för helåret 2017 (1,50).


Bostadspriserna viker nedåt – Stockholm största förlorare

Valueguards HOX-index, som speglar utvecklingen för bostadspriser för både bostadsrätter och villor i Sverige, fortsatte söderut under april och backade totalt med 0,5 procent. Och under första halvan av maj fortsatte prisfallet – med Stockholm som största förlorare.

”Man ska inte dra för stora slutsatser, men absolut – det säger något om var vi är på väg”, säger fredrik Kullman, vd på Bjurfors.

Foto:Fredrik Sandberg / TT / Hasse Holmberg/TT

Valueguards halvmånadsindex, som redovisar prisutvecklingen för bostadsrätter i Stockholm och Göteborg, vände kraftigt nedåt under den första halvan av maj. I Stockholm sjönk priserna med 1,7 procent, och i Göteborg föll bostadsrättspriserna med 1,3 procent. 

”Det är anmärkningsvärt, men samtidigt har vi har sett nedgångar under de första två veckorna – som sen har återhämtat sig under andra halvan av månaden. Så man ska inte dra för stora slutsatser. Men absolut – det säger kanske något om var vi är på väg”, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors. 

Fredrik Kullman tror att bostadspriserna kommer att plana ut under sommaren, och säger att det inte skulle vara oväntat om vi såg liknande svängningar som nu, både upp och ned, i HOX-indexet en tid framöver. 

”Om vi tar fram till halvårsskiftet tror jag att vi har en marknad som ser ut lite som nu. Svagt nedåt – följt av uppåt någon månad, men den generella trenden är utplaning – så får vi se vad som händer mot hösten”, säger Fredrik Kullman. 

Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB, är inte förvånad över att priserna vände nedåt under första halvan av maj, och pekar på faktorer som ökade levnadskostnader och ett osäkert världsläge. 

”Vi hade en räntehöjning på tremånaders för inte så länge sen, det är fortfarande diskussioner om vart vi är på väg där, kriget i Ukraina, men också hur elpriser har utvecklats i vissa områden – och en inflation som ökar.”

Under april landade prisutvecklingen sett över hela landet på minus 0,5 procent, med en ganska bred spridning över landet. I Malmö steg bostadsrättspriserna kraftigt med 1,5 procent, och i Göteborg steg motsvarande siffra med 0,1 procent. Samtidigt backade villamarknaden i både regionerna med 0,8 respektive 1,2 procent. 

”I april var en stabilisering väntad. Och det är det vi ser nu, men med väldigt små justeringar. Sen är vi fortfarande förvånade över att marknaden är så pass pigg som den är. Det genomförs fortfarande mycket affärer, och det är fortfarande budgivningar, även om det inte är lika hetsiga budgivningar som tidigare”, säger Fredrik Kullman.

I Stockholm backade både bostadsrättspriserna och villapriserna med 0,9 respektive 0,2 procent i april. 

”Många har insett att det har blivit dyrare att leva. Dels att låna pengar, men också att inflationen gör att man får mindre kvar. Sen har vi ett högt prisläge i Stockholm också, med större nedsida. Tittar vi på Malmö där prisnivån är lägre så står man pall lite bättre”, säger Claudia Wormann.

”Men man brukar säga att det börjar i i Stockholm, och fortsätter sen med en viss fördröjning till andra områden. Men jag vill poängtera att det fortfarande är ganska låga förändringar, det är ingen dramatik än. Men absolut – Stockholm går i bräschen.”

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?