UNHCR och Akelius fann varandra via kontaktannons i Dagens industri

Fastighetsmiljardären Roger Akelius löfte att dubbla gåvor till tre hjälporganisationer fick UNHCR att annonsera efter en generös miljardär i Di.

Nu svarar Roger Akelius i en kärleksfull kontaktannons att han dubblar UNHCR:s julinsamling.

FN:s flyktingorgan UNHCR blev besviket att de inte var med i Roger Akelius löfte att dubbla gåvor till tre hjälporganisationer, vilket ledde till en helsidesannons i torsdagens utgåva av Dagens industri.
FN:s flyktingorgan UNHCR blev besviket att de inte var med i Roger Akelius löfte att dubbla gåvor till tre hjälporganisationer, vilket ledde till en helsidesannons i torsdagens utgåva av Dagens industri.Foto:Cicci Jonsson/Di
Det tog bara ett dygn innan Åsa Widell fick svar från en miljardär – Roger Akelius satte själv in en liten kontaktannons med ett svar bland eftertexterna i fredagens tidning. Med annonsen går Roger Akelius ut med att han även kommer dubblera UNHCR:s julinsamling.
Det tog bara ett dygn innan Åsa Widell fick svar från en miljardär – Roger Akelius satte själv in en liten kontaktannons med ett svar bland eftertexterna i fredagens tidning. Med annonsen går Roger Akelius ut med att han även kommer dubblera UNHCR:s julinsamling.Foto:Di/Mostphotos

För några dagar sedan offentliggjorde fastighetsmiljardären Roger Akelius att han än en gång dubblar gåvor till hjälporganisationer, och uppmanar fler initiativ från näringslivet i kampanjen #mittbolagbidrar. 

I år går pengarna till tre hjälporganisationer: Läkare utan gränser, SOS Barnbyar och Unicef Sverige. 

FN:s flyktingorgan UNHCR blev besviket att de inte var med i Roger Akelius löfte att dubbla gåvor till tre hjälporganisationer, vilket ledde till en helsidesannons i torsdagens utgåva av Dagens industri.
FN:s flyktingorgan UNHCR blev besviket att de inte var med i Roger Akelius löfte att dubbla gåvor till tre hjälporganisationer, vilket ledde till en helsidesannons i torsdagens utgåva av Dagens industri.Foto:Cicci Jonsson/Di

Roger Akelius har lovat att dubbla alla gåvor som kommer in under november och december. De tidigare åren har hans initiativ hjälpt organisationerna att slå rekord, något han hoppas ska hända i år igen. 

FN:s flyktingorgan UNHCR blev dock besviket att de inte var med, vilket ledde till en helsidesannons i torsdagens utgåva av Dagens industri. 

”Tyvärr var vi inte en av de utvalda organisationerna. Men vi råkar veta att det finns 190 andra miljardärer i Sverige”, skrev UNHCR med en uppmaning att kontakta Åsa Widell, generalsekreterare för insamlingspartnern Sverige för UNHCR.

Det tog bara ett dygn innan Åsa Widell fick svar från en miljardär – Roger Akelius satte själv in en liten kontaktannons med ett svar bland eftertexterna i fredagens tidning med texten: 

”Jag har redan tre förhållanden. Om du inte får tag i en bättre partner, låt mig försöka.”

Roger Akelius har själv satt in en liten kontaktannons med ett svar bland eftertexterna i fredagens tidning med texten.
Roger Akelius har själv satt in en liten kontaktannons med ett svar bland eftertexterna i fredagens tidning med texten.Foto:Di/Mostphotos

Med annonsen går Roger Akelius ut med att han även kommer dubblera UNHCR:s julinsamling.

”Då slår vi sannolikt insamlingsrekord. Jag får nog betala runt tvåhundra miljoner totalt”, säger Roger Akelius. 

Åsa Widell fick nyheten på fredagsmorgonen när hon läste tidningen och såg kontaktannonsen. 

”Jag skrattade såklart, det är roligt, det finns en väldig humor i det svaret. Jag blev jätteglad och är i kontakt med Roger och Akelius foundation nu. Jag kan inte nog uttrycka hur glad jag är att vår annons i Di ledde till ett så konkret resultat så fort!”, säger Åsa Widell. 

I ett mejlsvar till Roger Akelius på fredagen skriver hon att det inte finns några andra friare att slåss med, eftersom ingen av de andra 190 miljardärerna som hon adresserar i annonsen har hört av sig än. 

Roger Akelius kallar det hela för ”en kärleksaffär via Di Dating” och skriver bland annat i sitt senaste mejlsvar till Åsa Widell att hon kan ta emot andra friare om hon vill.

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?