1515
Annons

UNHCR och Akelius fann varandra via kontaktannons i Dagens industri

Fastighetsmiljardären Roger Akelius löfte att dubbla gåvor till tre hjälporganisationer fick UNHCR att annonsera efter en generös miljardär i Di.

Nu svarar Roger Akelius i en kärleksfull kontaktannons att han dubblar UNHCR:s julinsamling.

FN:s flyktingorgan UNHCR blev besviket att de inte var med i Roger Akelius löfte att dubbla gåvor till tre hjälporganisationer, vilket ledde till en helsidesannons i torsdagens utgåva av Dagens industri.
FN:s flyktingorgan UNHCR blev besviket att de inte var med i Roger Akelius löfte att dubbla gåvor till tre hjälporganisationer, vilket ledde till en helsidesannons i torsdagens utgåva av Dagens industri.Foto:Cicci Jonsson/Di
Det tog bara ett dygn innan Åsa Widell fick svar från en miljardär – Roger Akelius satte själv in en liten kontaktannons med ett svar bland eftertexterna i fredagens tidning. Med annonsen går Roger Akelius ut med att han även kommer dubblera UNHCR:s julinsamling.
Det tog bara ett dygn innan Åsa Widell fick svar från en miljardär – Roger Akelius satte själv in en liten kontaktannons med ett svar bland eftertexterna i fredagens tidning. Med annonsen går Roger Akelius ut med att han även kommer dubblera UNHCR:s julinsamling.Foto:Di/Mostphotos

För några dagar sedan offentliggjorde fastighetsmiljardären Roger Akelius att han än en gång dubblar gåvor till hjälporganisationer, och uppmanar fler initiativ från näringslivet i kampanjen #mittbolagbidrar. 

I år går pengarna till tre hjälporganisationer: Läkare utan gränser, SOS Barnbyar och Unicef Sverige. 

FN:s flyktingorgan UNHCR blev besviket att de inte var med i Roger Akelius löfte att dubbla gåvor till tre hjälporganisationer, vilket ledde till en helsidesannons i torsdagens utgåva av Dagens industri.
FN:s flyktingorgan UNHCR blev besviket att de inte var med i Roger Akelius löfte att dubbla gåvor till tre hjälporganisationer, vilket ledde till en helsidesannons i torsdagens utgåva av Dagens industri.Foto:Cicci Jonsson/Di

Roger Akelius har lovat att dubbla alla gåvor som kommer in under november och december. De tidigare åren har hans initiativ hjälpt organisationerna att slå rekord, något han hoppas ska hända i år igen. 

FN:s flyktingorgan UNHCR blev dock besviket att de inte var med, vilket ledde till en helsidesannons i torsdagens utgåva av Dagens industri. 

”Tyvärr var vi inte en av de utvalda organisationerna. Men vi råkar veta att det finns 190 andra miljardärer i Sverige”, skrev UNHCR med en uppmaning att kontakta Åsa Widell, generalsekreterare för insamlingspartnern Sverige för UNHCR.

Det tog bara ett dygn innan Åsa Widell fick svar från en miljardär – Roger Akelius satte själv in en liten kontaktannons med ett svar bland eftertexterna i fredagens tidning med texten: 

”Jag har redan tre förhållanden. Om du inte får tag i en bättre partner, låt mig försöka.”

Roger Akelius har själv satt in en liten kontaktannons med ett svar bland eftertexterna i fredagens tidning med texten.
Roger Akelius har själv satt in en liten kontaktannons med ett svar bland eftertexterna i fredagens tidning med texten.Foto:Di/Mostphotos

Med annonsen går Roger Akelius ut med att han även kommer dubblera UNHCR:s julinsamling.

”Då slår vi sannolikt insamlingsrekord. Jag får nog betala runt tvåhundra miljoner totalt”, säger Roger Akelius. 

Åsa Widell fick nyheten på fredagsmorgonen när hon läste tidningen och såg kontaktannonsen. 

”Jag skrattade såklart, det är roligt, det finns en väldig humor i det svaret. Jag blev jätteglad och är i kontakt med Roger och Akelius foundation nu. Jag kan inte nog uttrycka hur glad jag är att vår annons i Di ledde till ett så konkret resultat så fort!”, säger Åsa Widell. 

I ett mejlsvar till Roger Akelius på fredagen skriver hon att det inte finns några andra friare att slåss med, eftersom ingen av de andra 190 miljardärerna som hon adresserar i annonsen har hört av sig än. 

Roger Akelius kallar det hela för ”en kärleksaffär via Di Dating” och skriver bland annat i sitt senaste mejlsvar till Åsa Widell att hon kan ta emot andra friare om hon vill.

 

 


Innehåll från Primekey AVS KeyfactorAnnons

Kryptografi – framtidens cybersäkerhet

När alltmer i samhället sker digital innebär det dessvärre också att brottsligheten flyttar till cyberrummet. Idag är de flesta bekanta med att det förekommer digitala attacker och utpressning som handlar om miljonbelopp. Det finns sätt att förhindra detta och när det gäller cybersäkerhet ligger svenska företag i topp. Ett exempel är PrimeKey ¬– en världsspelare inom cybersäkerhet. 

PrimeKey är en svensk pionjär inom säkerhetsprogramvara som byggts med öppen källkod. Bolaget jobbar idag över hela världen med säkerhetslösningar inom PKI, signaturer och kryptografi.

– Från ett utvecklarperspektiv är fördelarna med Open Source revolutionerande. Time to market för att testa nya saker är kort och man har allting vid sina fingertoppar, säger Tomas Gustavsson, medgrundare av PrimeKey och numera Chief PKI Officer i den nya organisationen Keyfactor. 

Bolagets mjukvara säkrar kommunikationen i uppkopplade system. Att källkoden är öppen gör så att man både kan kontrollera att mjukvaran gör det den utlovar och att den är säker. 

– Transparens är viktigt eftersom sannolikheten att ”onda” saker göms då är mindre. Sårbarheter har funnits där man har försökt smyga in bakdörrar som sedan har utnyttjats av fel personer, säger han. 

PrimeKey en del av Keyfactor

I juni 2021 gick företaget samman med det amerikanska mjukvarubolaget Keyfactor och under 2022 kommer den nya organisationen finnas under det varumärket. En utveckling som Tomas Gustavsson säger passar väl med verksamheten.

– Tack vare Open Source har vi jobbat internationellt och hjälpt kunder från Japan, Asien och Sydamerika utan att ha någon säljrepresentant i dessa områden. Med sammanslagningen ökar vi vår närvaro internationellt och möjligheten att fokusera mer på våra Open Source satsningar. Dessutom blir vår gemensamma produktportfölj bättre anpassad efter vad kunderna efterfrågar. Det en win/win och för oss, våra kunder och Open Source-communityn som får den uppmärksamhet den förtjänar.

Storbolag rustar med kvantkryptografi 

Ett område där bolaget satsar, och som företag och organisationer visar intresse för, är kvantdatorsäker kryptering. Något som kommer att ha en avgörande roll i framtiden eftersom kvantdatorernas kraft kommer kunna knäcka kryptografi på en bråkdel av tiden jämfört med de miljontals år som det tar för dagens datorer.

– Myndigheter och stora företag börjar rusta för framtiden redan nu, även om många tror att hoten kommer att materialiseras inom 10 till 40 år. Där har de nya krypteringsalgoritmerna som vi jobbar med en hög utvecklingstakt, tack vare Open Source, avslutar Tomas Gustavsson. 

Fakta:

Keyfactor är en pionjär inom säkerhetsprogramvara och världsledande inom kryptografi, PKI-och signeringslösningar. Med grunden i öppen källkod möjliggör vi för företag att implementera säkra uppkopplade lösningar inom IoT, Industrial IoT och IT generellt. EJBCA®, SignServer och Bouncy Castle utvecklas och underhålls av Keyfactor. 

Läs mer på:  

Primekey.com 

Keyfactor.com  

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Primekey AVS Keyfactor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?