Hoppa till innehållet

Annons

Unga stjärnskottet: Jag jobbar 60 timmar i veckan – och pluggar

Fem frågor till Erik Enger Karlson, yngsta företagsgrundaren någonsin på Handelshögskolans start-up-inkubator och nybliven mottagare av Anders Wall-stipendium på 200.000 kronor till unga talanger som utmärkt sig inom entreprenörskap och kreativt tänkande.

Erik Enger Karlson.
Erik Enger Karlson.

Vad genererar ett sånt här stipendium för dig, bortsett från pengarna?
”För mig betyder det väldigt mycket att få det här förtroende av Handelshögskolan och av Anders Walls stiftelse som båda har en väldigt tung historia inom entreprenörskap. Det ger mig resurser att drömma ännu större.”

Hur kombinerar du företagandet med skolan?
”Det är en utmaning att få ihop det, men med rätt dedikation går det. Jag har på flera sätt effektiviserat mitt liv till fullo. Jag lagar 17 matlådor i taget för att skapa tid och kunna äta nyttigt samt gymmar varje morgon för att kunna ha fokus på jobbet och plugget ända fram tills att jag lägger mig. När jag gymmar lyssnar jag på ljudböcker i tre gånger hastigheten för att lära mig nya saker som jag kan använda i företagandet. På grund av det lyckas jag utöver plugget jobba närmare 60 timmar i veckan.”

Har du någon speciell förebild inom entreprenörskap?
”Jag ser verkligen upp till de entreprenörer som har en tydlig vision om vilken framtid de vill vara en del av och som ser det som en plikt att göra det till verklighet. Då tänker jag speciellt på figurer som Steve Jobs och Elon Musk som tänker sig en framtid med Iphones och elbilar innan någon annan tror på det.”

Vad vill du jobba med om vi pratar mer långsiktiga mål?
”Kärnan kommer alltid att vara det innovativa. Jag vill bygga saker som inte bara skapar ett meningsfullt liv för mig utan bygger ett engagerat och meningsfullt liv för andra.”

Vad ska du göra med pengarna?
”Ta vara fullt ut på att förädla min inspiration och passion för entreprenörskapet. Om jag ska kunna ta vara på min vision gäller det att hamna på rätt platser och lära känna rätt typer av människor över hela världen på olika evenemang. Det kommer också gå till att utforska Silicon Valleys start-up-värld.

Innehåll från Brackets AIAnnons

Nu kommer AI-hjälpen som effektiviserar juristernas arbete

En ny AI-lösning gör det möjligt att automatisera en stor del av juristernas arbete med att granska och skriva avtal. Därmed frigörs tid för mer strategiska och värdeskapande uppgifter.

– Syftet med vår lösning är inte att ersätta juristerna utan att öka deras produktivitet och konkurrenskraft, säger Erik Sandström, grundare av Brackets.

Rapporter från bland annat Goldman Sachs har pekat ut juridik som ett av de områden där AI har störst potential att rationalisera arbetet.

Nu lanseras Brackets AI, en AI-assistent som hjälper jurister att granska och skriva avtal, bland annat genom att identifiera risker i avtalsvillkoren, föreslå ändringar i avtalsvillkoren och skapa nya avtalsvillkor.

– Brackets AI är unik genom att den kan hantera en mängd olika avtalstyper och språk, genom att den ger användarna möjlighet att skapa egna granskningsregler och genom att den kompletterar den regelstyrda granskningen med en allmän riskbedömning, förklarar Erik Sandström, och utvecklar:

– Brackets AI kan hantera både kundspecifika riktlinjer och oförutsedda avtalsvillkor.

Brackets AI görs tillgänglig i Microsoft Word

Juristerna kan ta del av hjälpen direkt i Word. Brackets AI visar vad som kan behöva ändras i avtalsdokumentet, föreslår hur ändringen kan utformas och låter juristen föra in ändringen med ett knapptryck.

– Ambitionen är att Brackets AI ska bli som en medarbetare inuti datorn, som kan förbereda delar av juristen avtalsarbete och förpacka det i ett format som är färdigt för användning. Detta representerar ett skifte från teknik som enbart ett verktyg, till teknik som en partner, förklarar han. 

Brackets AI har redan testats 

Brackets har sedan 2019 tillhandahållit Brackets Contracts, ett kontraktshanteringssystem fokuserat på effektivisering och riskhantering genom automatisering, standardisering och användarvänlighet. Några av de kunder som använder Brackets Contracts har fått möjlighet att använda Brackets AI före den officiella lanseringen.

 – Brackets kunder har framtidsinriktade chefsjurister som nu ytterligare ökar sin konkurrenskraft, säger Erik Sandström.

Han påpekar att utvecklingen går väldigt fort och drar paralleller till när skrivmaskinen blev ersatt av ordbehandlaren. 

– De som envisades att fortsätta med skrivmaskin stod sig inte i konkurrensen. Nu sker en explosionsartad utveckling av AI och här gäller det för juristerna att hänga med, avslutar Erik Sandström.

Läs mer på: www.brackets.ai

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Brackets AI och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera