Annons

Unga och nyanlända i kläm när sommarjobben hotas – ”Hjärtskärande att se”

Nöjesparker runt om i landet har skjutit upp säsongspremiären och allt fler ställer sig frågan när man kommer att kunna öppna för sommaren. När besöksnäringens högsäsong närmar sig står tiotusentals säsongsjobb på spel. 

Liseberg och Gröna Lund är två av de nöjesparker som står inför stor osäkerhet när säsongen närmar sig.
Liseberg och Gröna Lund är två av de nöjesparker som står inför stor osäkerhet när säsongen närmar sig.

Om två veckor skulle Gröna Lund och Liseberg ha slagit upp portarna. Men nu kommer åkattraktionerna att stå still i minst en månad till när säsongspremiärer runt om i landet skjuts upp. Under påskhelgen kommer dock Kolmården att öppna, som planerat, men i begränsad skala. 

”Rådande restriktionerna kring folksamlingar innebär i princip näringsförbud för oss, men vi tittar kontinuerligt på hur och vad vi kan öppna samtidigt som vi tar vårt ansvar för att begränsa smittspridningen i samhället. I helgen kommer Kolmården att öppna på prov, för maximalt 1.500 gäster. Det är att jämföra med 10.000 gäster en normal dag, men minsta lilla kassaflöde hjälper oss i det här läget”, säger Christer Fogelmarck, vd för Parks & Resorts. 

Parks & Resorts tar varje år emot cirka 3 miljoner besökare till sina nöjesparker Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland, Furuviks djurpark och Vildmarkshotellet. I fjol omsatte koncernen 1,3 miljarder kronor, varav enbart juli månad stod för en tredjedel av intäkterna. Om Furuvik inte kan öppna hela parken som planerat den 16 maj, överväger man att öppna även den parken med restriktioner liknande de på Kolmården, medan nöjesfältens premiärer planeras till slutet av maj. Samtidigt har coronasituationen redan medfört inköps- och investeringsstopp, samt kortidspermittering av den fasta personalen så långt det är möjligt, utan att det påverkar kritiska funktioner som att ta hand om djuren i parkerna.

”Riktigt hjärtskärande är det att se de som drabbas värst: unga och nyanlända som kanske har sitt första jobb på arbetsmarknaden hos oss. Bara med våra uppskjutna premiärer handlar det om 1 000 personers anställningar som senareläggs på obestämd framtid.” 

Inför sommarsäsongen har Parks & Resorts redan rekryterat 3 500 säsongsmedarbetare. Skulle parkernas öppnande skjutas upp ytterligare kommer fler säsongsmedarbetare att drabbas. 

Hur orolig är du för att ni inte kommer att kunna öppna i maj?

”Som vd måste man hålla sin oro i schack, annars fattar man inte rätt beslut. Vår horisont nu är att vara igång i juni och jag har svårt att se att vi inte kommer att kunna öppna alls i sommar. Men självklart finns ett sådant scenario också”, säger Christer Fogelmarck och fortsätter:

”Vi är i grunden ett sunt bolag, med starka ägare, som växer och går med vinst. Men vi har inte reserver för att klara en hel säsongs bortfall. Då närmar vi oss ett SAS-läge, då verksamheten får gå ner på sparlåga i väntan på en ny säsong.”

Hos nöjesparken Liseberg förbereder man sig på att öppna i maj, men något nytt datum för säsongspremiären har inte spikats. Rekryteringsprocessen av 2 500 säsongsmedarbetare är klar, men inga kontrakt har skrivits. 

”Vi kan inte skriva några anställningsavtal eftersom vi i nuläget inte har några jobb att erbjuda”, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg. 

Samtidigt har Astrid Lindgrens Värld i Småland redan gått ut med att premiären den 15 maj är inställd, och något nytt premiärdatum finns inte i dagsläget. 

”Vi har fått ringa till alla som skulle börjat den 15 maj och meddela att de tyvärr inte kan börja. Just nu berörs omkring hälften av de 500 säsongsmedarbetare vi har rekryterat”, säger Jocke Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld. 

I fjol hade bolaget ett rekordår med en omsättning på 247 miljoner kronor. Nu sätter man sitt hopp till att fler kommer att välja att semestra i Sverige och siktar på att öppna i juni, eller ”i värsta fall” i juli. 

”Med ökat semestrande i Sverige ser vi en möjlighet att hämta igen lite av intäktstappet, men skulle vi inte kunna öppna i juli heller, som är den enskilt viktigaste månaden för oss, blir det stora ekonomiska påfrestningar. Då kanske vi inte öppnar över huvud taget, eftersom det också kostar att starta upp verksamheten.”  

Enligt branschorganisation Visita säsongsanställer besöksnäringen 25 000 personer varje sommar. Nu kräver man mer statligt stöd för att rädda både bolag och jobb. 

”Många får sin första kontakt med arbetslivet genom vår näring. Det innebär en stor social risk om 25.000 sommarjobb försvinner. Vad ska de här personerna göra hela sommaren? Det ställer enorma krav på samhället om en hel årskull missar entrén till arbetslivet”, säger Jonas Siljhammar, vd på Visita och fortsätter:

”När vi nu går in i högsäsong är oron bland våra medlemmar stor. Vi ser fortfarande stängda gränser och begränsning på folksamlingar, så åtgärder och stödpaket behövs nu om bolagen ska klara sig.”

Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell sade nyligen att man ska räkna med semester i Sverige i år. Hur ser ni på det? 

”Det skulle vara vara positivt om vi kan röra oss runt i landet. Gud förbjude att det blir karantän hela sommaren! Men vi följer såklart utvecklingen och de rekommendationer och riktlinjer som gäller för att minska smittspridningen.”


Innehåll från RegSmart Life ScienceAnnons

Stort behov av regulatorisk kunskap inom läkemedelsindustrin

Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare och Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare, RegSmart Life Science.
Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare och Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare, RegSmart Life Science.

En möjliggörare med gedigen regulatorisk grund från både myndighet och industri. Så beskriver RegSmart Life Science grundare, Marie Gårdmark och Agneta Larhed, bolaget som hjälper både företag och forskare med allt från produktutveckling till regulatoriska frågor. 

Det var redan på apotekarutbildningen vid Uppsala universitet som Marie Gårdmark och Agneta Larhed lärde känna varandra. I dag har Marie en bred bakgrund inom läkemedelsutveckling och regulatoriska frågeställningar och Agneta har stor erfarenhet inom formuleringsutveckling av läkemedel – en riktigt bra kombination enligt de själva: 

– Vi kommer båda från tjänster på Läkemedelsverket. Jag var chef för tillståndsverksamheten rörande läkemedel och Agneta var vetenskapligt ansvarig inom området farmaci och bioteknologi. Under våra år på myndigheten såg vi att det fanns ett stort behov av regulatorisk kunskap inom industrin, framförallt bland småföretagare och forskare. Det sådde fröet till RegSmart. När erbjudandet kom att starta ett bolag tillsammans med Center for Translational Research så kändes det som ett enkelt beslut, säger Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare. 

– Det som gör oss unika på marknaden är vår bredd. Vi balanserar regulatoriska, vetenskapliga och kommersiella behov och förutsättningar vilket är värdefullt i arbetet med så väl tidig utveckling som inför marknadsgodkännande. Jag och Marie kompletterar varandra och vi har ett bra helhetsperspektiv med fokus på företagens mål, tillägger Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare. 

Använda riktlinjer på rätt sätt

Just helhetsperspektivet är extra viktigt poängterar Marie Gårdmark. Det gäller att utgå från vilka produkter som bolaget faktiskt vill ha ut på marknaden i slutändan – något som mindre företag inte alltid tänker på: 

– De blir lätt uppslukade av den fas som de befinner sig i just nu och inför de problem de möter dagligdags. Genom att istället ha ett klart affärsmål med sin produkt från start, blir det lättare att förstå vad man behöver göra för att nå dit. Här är det viktigt att veta hur man kan ta hjälp av riktlinjer och regler under resans gång för att uppnå sina kommersiella intressen, säger Marie Gårdmark. 

Men, det handlar inte bara om att läsa riktlinjer – det  gäller också att förstå sammanhanget, säger Agneta Larhed. RegSmarts roll är att vara lösningsfokuserade och deras arbete går snarare ut på att förstå syftet med riktlinjerna, och hjälpa kunden att förstå vart lagstiftningen är på väg. 

– Då får man bättre koll på vad man behöver eller inte behöver göra, och kan se både närliggande risker och möjligheter i utvecklingsarbetet. Vi har tre ledord som vi utgår från: vetenskaplighet, regulatorisk relevans och fit for purpose. Fit for purpose innebär att man utgår ifrån det man vill uppnå och därefter bestämmer vilka studier eller tester man ska göra istället för att bara hålla sig fast vid en riktlinje och göra som man alltid har gjort, säger Marie Gårdmark. 

Stort engagemang och framåtanda 

I augusti firar bolaget ett år och utvecklingen har varit över de båda grundarnas förväntan. De har nyligen rekryterat tre nya spetskompetenser som ska täcka upp inom dels det medicintekniska området, dels inom läkemedelstillverkning. 

– Det är väldigt roligt att få ta del av så många spännande idéer från företag och forskare som jobbar med alla dessa fantastiska utvecklingsprojekt inom läkemedel och medicinteknik. Det finns ett sådant engagemang och en stark framåtanda, vilket är härligt att kunna vara en del av! säger Agneta Larhed.

– För oss är det viktigt att bidra till utvecklingen av life science-sektorn i Sverige och det är något som vi gör på olika sätt. Det kan till exempel handla om att hjälpa små forskande företag med regulatorisk kunskap så tidigt som möjligt i utvecklingsprocessen. Det regulatoriska behöver inte förhindra eller försvåra – det gäller bara att fokusera på sin produkt och se möjligheterna, avslutar Marie Gårdmark.

Fakta RegSmart Life Science
RegSmart Life Science AB bildades i augusti 2019. Företaget är en del av koncernen Center for Translational Research tillsammans med Clinical Trial Consultants, Lablytica och ClinSmart. I dagsläget har företaget fem anställda och kontor i Uppsala. RegSmart täcker regulatoriska frågeställningar för både läkemedel och medicintekniska produkter och har en global inriktning med fokus på den europiska och amerikanska marknaden.
EXTERN LÄNK: Läs mer här 

Mer från RegSmart Life Science

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RegSmart Life Science och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?