Annons

Underleverantören: ”Fordonsindustrin peakar"

Di frågade fyra chefer i underleverantörsbranschen om framtiden. 

Bild:TT
Foto:Patrik Olsson

Cecilia Schülén, avdelningschef på ingenjörskonsulten HRM Engineering:

”Marknaden är på en hög nivå och ser ut att ligga kvar där snarare än att öka. Utmaningen för oss är att hitta rätt personal att rekrytera samtidigt som kunderna tar många av våra konsulter. ”

Foto:Patrik Olsson

Sture Andersson, vd på verkstadsbolaget Swepart Transmission:

”Det är ju som att titta i kristallkulan, men prognoserna från våra stora kunder som Scania, Volvo och ABB pekar ju på ett bra år. Vi har fått höja kapaciteten för att hänga med.”

Foto:Patrik Olsson

Ulrika Danielsson, delägare och partner på rekryteringsfirman Finnveden Executive:

”Inom chefs- och specialistrekrytering är vi inte så beroende av konjunkturen, men en trend vi ser är att it-kompetens efterfrågas alltmer, men att det är svårt att hitta.”

Anders Sundström, teknisk säljare på smörjmedelsföretaget Gleitmo:

”Fordonsindustrin peakar ju, så det ser väldigt bra ut. Samtidigt gäller det att springa på, det värsta man kan göra i goda tider är att bli bekväm.”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?