Annons

Ulvskog hotad i EU-parlamentet av fascist

Marita Ulvskog (S) hotades med stämning av den italienske fascistledaren Roberto Fiore under en utfrågning i EU-parlamentet, skriver SvD.

Marita Ulvskog.
Marita Ulvskog.Bild:TT

Roberto Fiore tillhör en sammanslutning av högerextrema politiker från EU, som fått sex miljoner kronor i bidrag från EU-parlamentet för lokaler, personal, evenemang och liknande. Men Marita Ulvskog är en av dem som ifrågasatt bidragen, med hänvisning till att de gått till en organisation som strider mot EU:s principer om demokrati och alla människors lika värde.

Fiore blev arg på Marita Ulvskog när han frågades ut i parlamentet. Hon nämnde hans uttalanden som hyllar Adolf Hitler, och hans inblandning i Bologna-bombningen.

"Du har begått ett enormt misstag, jag ska stämma dig för förtal och ärekränkning", sa han till Ulvskog.

Marita Ulvskog själv sa till SvD efteråt att hon blev skakad, men inte rädd för hotelserna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?