Annons

Ulf Kristersson: C och L begår ett "historiskt misstag"

Moderatledaren Ulf Kristersson pekar vid rikskonferensen Folk och försvar på att Centerpartiet och Liberalerna tycks vara på väg att stödja en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Foto:Hanna Franzén/TT, Hanna Franz n/TT

"Jag beklagar det, och jag tror att de begår ett historiskt misstag, säger M-toppen.

Under sitt framförande förespråkar han åter ett Nato-medlemskap.

"Det skulle höja tröskeln för ett militärt angrepp i närområdet. Kort sagt: det skulle minska risken för krig", säger Ulf Kristersson, och tillägger att ett medlemskap ger säkerhetsgarantier och en plats vid bordet där besluten fattas.

Ulf Kristersson säger att den svenska försvarspolitiken måste vara konsekvent och långsiktig. Han nämner också att Moderaterna långsiktigt vill ha ett finansieringssystem där försvaret ska få två procent av BNP per år.

Han pekar även på att både det miltära och det civila försvaret är eftersatt.

"Det tar tid att återställa det som i 20 år har varit satt på undantag. Varje länk måste hålla om kedjan ska vara stark", fortsätter Kristersson.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?