ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Riksrättshotet mot Trump

Ukrainastöd avbröts snabbt efter Trumpsamtal

  • Donald Trump. Foto: Paul Sancya, Paul Sancya, Paul Sancya

Omkring 90 minuter efter att USA:s president Donald Trump talade i telefon med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj den 25 juli beslutade USA att frysa ett utlovat militärt bistånd till det östeuropeiska landet, rapporterar flera amerikanska medier, bland andra CNN.

I den pågående riksrättsprocessen mot Trump anklagas presidenten för att ha utövat påtryckningar mot Zelenskyj för att få denne att utreda Trumps politiske rival, demokraten och presidentkandidaten Joe Bidens son. 

Sonen, Hunter Biden, satt i styrelsen för det ukrainska energibolaget Burisma, som har ankagats för att vara korrupt. Inga bevis för att Hunter Biden agerat korrupt har dock lagts fram.

Påtryckningsmedlet ska enligt vittnen ha varit det utlovade militära amerikanskt biståndet på cirka 400 miljoner dollar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer